2022.06.17. 14:00
Rozmaringos-gesztenyés és kovászos uborkás íz is versenybe szállna
Kilencedik éve szervezi a Balatoni Turizmus Szövetség a Balaton Fagyija versenyét, melyre idén 9 cukrászda nevezett, a legtöbben két fagylalttal is készültek.
Fotó: Németh Levente
Az idén négy helyett háromtagú zsűriből álló szavazó bizottság pénteken kóstolta végig a cukrászdák nyalánkságait. – Évről-évre fejlődnek a versenyzők, látszik rajtuk, hogy nagyon készülnek erre a versenyre – mondta Ernyes Violetta, a Balatoni Turizmus Szövetség titkára és a Balaton Fagyija verseny zsűritagja.
- A legtöbben nagyon figyelnek a minőségi alapanyagokra, így fontos számukra, hogy helyi termelőtől szerezzék be a szükséges hozzávalókat – tette hozzá.
A zsűritagok most is rengeteg új ízzel találkozhattak, többek között rozmaringos-gesztenyével eperrel turbózva, túrós-meggyes rétessel, valamint egy teljesen egyedülálló, kivételes ízzel: kovászos uborkással.
Az ítészek 7 szempont alapján bírálták a fagylaltokat. Meghatározó szempont volt az íz és a kreativitás, de jelentős tényező volt még a megfelelő alapanyag használata, a szín, az állag, a dekoráció és a praktikum is.
Elkezdődött a Balaton fagyijának a zsűrizése
Fotók: Németh Levente