Fotók és videó!

2022.09.07. 16:06

Kaposvári ovisok örülhettek az évkezdő ajándékcsomagnak

Az E.ON összesen 500 óvodás évkezdését támogatja, Somogyban 250 kisgyermeknek segítenek. Az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházában szerdán adták át az ajándékcsomagokat

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Van itt olyan kisgyerek, aki fél a bohócoktól? – kérdezte mosolyogva Ribizli bohóc az átadási ünnepségre meghívott gyermekeket, mire kórusban hangosan nemmel válaszoltak. Az előadó pillanatok alatt vidám hangulatot varázsolt, ének, tánc és mondóka is színesítette a rendezvényt. Melyen  öt helyi intézmény – Duráczky József-, illetve Bárczi Gusztáv óvoda továbbá a Rét utcai , a Szentjakabi és a Szigetvár utcai tagóvoda – ovisait látták vendégül.

– Dombon törik a diót, hegyen meg a mogyorót! – zendített  újabb énekre a csapat, s kora délelőtt egyre jobb volt a hangulat. A gyerekek egymás után jelentkeztek az  újabb játékokra,  a kisfiúk és kislányok örömmel kapcsolódtak a foglalkozásba.  Élmény és barátságos fogadtatás:  ez várta a gyereksereget. Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházának vezetője hangsúlyozta: közösen igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, s épp ezért szervezték meg az interaktív programot az ajándékátadás előtt. Azt mondta: a program hat éve tart, s az ajándékok hatékony  segítséget nyújtanak a családoknak. Megyénkben összesen 250 – kaposvári, kastélyosdombói, lakócsai, illetve kürtöspusztai – kisfiú, kislány  részesül az óvodakezdést segítő ajándékból, a megyeszékhelyen 140 csomagot osztanak szét. Ezt az intézménybe járók valamint a látókörükben lévő helyi családok kapják.

– Tisztasági csomagot valamint kreatív és kézműves foglalkozásoknál használható felszerelést is kapnak a gyermekek – mondta. – Így az adományokban fogkrém, fogkefe, szappan, ágynemű, színes  ceruza és zsírkréta is található. Vagyis csupa olyan holmi, ami  segíti, megkönnyíti a  kisfiúk, kislányok beilleszkedését.

Varga Ivett, az E.ON Hungária Csoport szóvivője kiemelte: a gyerekek óvodakezdését  2022-ben ötmillió forinttal támogatják.  Fejenként tízezer forintos értékű csomagot adnak,  s társaságuk továbbra is elkötelezetten segíti  a jövő  nemzedéket.

– A program indulása óta most adjuk át az immár háromezredik csomagot – hangsúlyozta. – Somogyon kívül más régiókban 250 gyermek óvoda kezdését támogatja az  Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON.

Borhi Zsombor kaposvári alpolgármester is köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Hangsúlyozta: lényeges, hogy az önkormányzati támogatáson kívül más szervezetek is segítséget biztosítanak, s hosszú évek óta felkarolják az ügyet.  A  Rét utcai oviból 21 kisgyermek érkezett, az apróságok alig várták, hogy kibontsák a csomagot.

– Zsírkrétát és ceruzát is kaptam – mutatta büszkén az ajándékot  a hat éves Péntek Botond, aki nagyon szeret rajzolni. Egy kislánynak a mesefigurás ágynemű tetszett a legjobban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában