2022.10.05. 17:41
Kardosfán alkotott a Bocuse d'Or világdöntőjének legfiatalabb versenyzője
A Bocuse d’Or hatása a helyi termékek felhasználására a mai vendéglátásban címmel rendeztek kerekasztal beszélgetést a megye vendéglátósainak a kardosfai hotelben.
A rendezvényen részt vettek a térség kiemelkedő vendéglátós szakemberei, illetve Pohner Ádám, a Bocuse d'Or világdöntőjének legfiatalabb versenyzője.
Németh Krisztián, a Hotel Kardosfa igazgatója elmondta: a találkozót azzal a céllal szervezték meg, hogy megismertessék a résztvevőket a legmodernebb konyhatechnikákkal Pohner Ádám révén és a helyi termékek használatára hívják fel a vendéglátók figyelmét. A világbajnok séf a résztvevőknek háromfogásos vacsorát készített. Előételként hidegen pácolt garnélarákot és cukkini tekercset tálalt fel petrezselymes mártással, valamint őzpástétomot hagymás reteksalátával. Főételnek marha stefániát készített kacsamájjal, francia burgonyával, a desszert pedig négy órán át sült almás pite volt dióval és vaníliás sodóval. Örömmel újságolta, hogy pár héten belül megnyitja éttermét Mályinkán, amely egy régi patakparti kocsmából lett és Iszkornak nevezték el.