2023.04.28. 15:40
Elkapkodták a vega wellingtont céklával
Cékla wellingtont, zellersteaket és céklás mákos nudlit is kínáltak a húsmentes napon Siófokon, a Krúdy Gyula Technikumban.
A Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikumának diákjai részt vesznek a Séf the world fenntarthatósági versenyen.
A verseny a Magyar Természetvédők Szövetsége szakmai együttműködésben a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségével valósul meg. Három fordulón keresztül tart a környezetvédelmi vetélkedő, amely a fenntartható közétkeztetés témája köré szerveződik.
A megméretésen a második fordulóba továbbjutó siófoki csapat feladata az volt, hogy az általuk elkészített húsmentes versenymenüből kóstolónapot szervezzenek.
Ebben azonban nem merült ki a feladat, hiszen ezt promotálni is kellett. – Iskolánk menzáján minden pénteken húsmentes nap van, ehhez kapcsolódtunk a kóstolónappal, mondta kérdésünkre Leányvári Krisztina, szakoktató.
Hozzátette: a szakképzésben nagy figyelmet szánnak a fenntarthatóságra és szerették volna a gyerekeknek megmutatni, hogy a klímaváltozáshoz a mértéktelen fogyasztáson és szemetelésen túl a vendéglátás is hozzájárul.
A húsmentes kóstolónap akkora sikert aratott, hogy semmi sem maradt az elkészített fogásokból. Ez pedig arra sarkallta Leányvári Krisztináékat, hogy havonta egy hasonlót rendezzenek.