Szülinapi buli

2023.08.27. 06:52

Az első lakók is ünnepeltek az ötven éves jubileumon

Idén ünnepli fennállásának 50-ik évfordulóját a Sávház.

Koszorus Rita

Az egy falunyi embernek otthont épület születésnapját programsorozattal ünnepelték. – Az eredeti ötlet az volt, hogy tartsunk egy szülinapi bulit, de ebből egy egész programsorozat lett, mondta Kárpáti Tímea, a rendezvény ötletgazdája, a körzet önkormányzati képviselője. 

Ötven évvel ezelőtt, 1973-ban adták át a Sávházat, magam az építkezés idején jártam általános iskolába, idézte fel Szita Károly, polgármester. 1969-ben döntöttek úgy a város vezetői, hogy lakótelepeket építenek, akkor jelölték ki a Kossuth Lajos utca-Petőfi utca által határolt területet, hogy itt is lakótelep lesz, folytatta a polgármester. Elmondta: az első házak a Honvéd utcaiak voltak. A Dunántúl legnagyobb épületének 1969-ben érkeztek a cölöpverő gépek és rakták le az első cölöpek, két évvel később készült el az alapozás. És újabb két év múlva beköltözhettek az első lakók az épületbe, ahol 330 lakás található és ezer embernek jelent otthont. 
Az ötven éves születésnapon többen jelen voltak az első lakók közül. 

– Én 1973-ban költöztem ide, januárban, majdnem azt lehet mondani, hogy az elsők között jöttünk ide. Nagy változáson ment át a ház azóta, régen katonák laktak az épületben, tisztek, rendőrök és tűzoltók. Ez meg is látszott a renden a házban, hiszen nem volt egy csikk sem eldobva és hangoskodni sem lehetett a lépcsőházakban, mesélte Budai Istvánné, aki egyike volt azoknak a lakóknak, akik virágot vehettek át Szita Károly polgármestertől.

Kovácsné Fülöp Mária is ötven éve lakik az épületben, azt mondta azért szeret itt lakni, mert neki nagyon kényelmes, hogy nem túl nagy a lakás és közel van egymáshoz a mosdó és a hálószoba. 

Az ünnepi rendezvényen egy 150 szeletes csokoládétortát is felszeltek, amely a Sávházat ábrázolta. A résztvevők jókedvűen falatoztak a finomságból, miközben már a Somogy Zenekar melegített a következő programra, ugyanis táncház is várta a táncoslábúakat. Volt olyan lakó, aki dacára 84 éves korának, spárgázva melegített be a táncra. 

A buli estig folytatódott, hiszen Kiss Dani mulatós slágerekkel szórakoztatta a hőség ellenére is kitartó Sávház lakókat. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában