2023.10.26. 20:38
Megvan a magyar Bocuse d’Or nyertese!
Lezajlott a Bocuse d’Or magyar döntője a Hungexpón.
Fotó: FEKETE ANTONIO DESIGNFOOD.HU
A versenyen a döntőben négy séf mérte össze tudását.
Balog Szabolcs, Almavirág Étterem (commis: Takács László)
Hack Barnabás, Costes Group (commis: Márfi Dominik)
Kelemen Roland, Hunguest Sóstó, Nyíregyháza (commis: Fodor Noel)
Molnár Bence, Essencia (commis: Kaiser Botond)
Közülük menüje alapján Kelemen Roland lett az első helyezett. Comissa (segédje) a siófoki Fodor Noel volt.
Kelemen Roland a következő ételeket készítette el:
„Sóstói” zöld algás lazacgerinc zellerköntösben, tokaji borecettel marinált őszi cékla, fűszeres póréhagyma, marinált petrezselymes karalábé, brokkoli, csicsókaropogós, kapros tejszínes osztriga velouté, füstölt burgonyahab, krémes tojás, vargányás derelye, hegyi sült sajt.
Fésűkagylóba göngyölt homár „Hortobágyi” barna vajjal glasszírozva, zellerkehely, marinált zöld alma, grillezett kapros osztriga, zsenge sárga cékla croissant, torma, citrus, kapros osztrigamajonéz.