2023.11.24. 17:21
Habcsók és perec csalogatta nyílt napra a gyerekeket
Nyílt napot szerveztek pénteken a kaposvári Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképzőiskolában: a csoki Mikulás és a briós készítés rejtelmeibe is bepillantást nyertek a nyolcadik osztályos fiúk, lányok, összesen 53-an vettek részt a programon. Ebben a tanévben ez volt az utolsó pályaválasztási találkozó, három alkalommal több mint 200 keresték fel a középiskolát.
Fotó: Lang Róbert
– Még Gombóc Artúr sem hiányzik – mondta mosolyogva egy diáklány az édességkészítők bemutatóján. Karácsonyi táblás csoki, aprósütemény, bonbon és édes finomságok sokasága sorakozott a pulton, a pályaválasztás előtt álló diáksereget Kutasné Harsányi Tünde szakoktató fogadta.
– A vendégek teasütit és habcsókot is kóstolhattak, a munka során leginkább a higiéniára kellett ügyelni – mondta a 16 éves Molnár Angéla, aki az édességkészítő-képzésre jár. – Változatos ez a szakma, sok újdonságot tanulunk.
A kalács, briós, perec és pogácsa készítés fogásait is megismerhették a kaposvári Kisfaludy utcai diákok. A csapat egyik tagja, a 13 éves Surányi Teréz látványosnak tartotta a bemutatót, ahol sok szakmai újdonságot ismerhettek meg, kísérő tanáruk, Laki-Lukács Péter szerint a nyílt nap során szerzett ismeretek révén tovább szélesedhet a fiatalok látóköre. Szederkényi Gábor, a középiskola szakoktatója hangsúlyozta: világossá vált, hogy a diákokat foglalkoztatja a szakma tanulás. Ez lényeges, hiszen minden területen biztosítani kell az állandó utánpótlást. S ahhoz, hogy kedvet csináljanak a tovább tanuláshoz, szót kell érteni a fiatalokkal.
Habcsók és perec csalogatta nyílt napra a gyerkeket
Fotók: Lang Róbert– A programot igyekszünk időről-időre bővíteni, kiegészíteni, örülünk, hogy a három nyílt napot kétszáznál is többen keresték fel iskolánkat – mondta Papné Szabó Ibolya igazgató. – A szakmai bemutatókon kívül a laboratóriumot is felkeresték a diákok és szó esett új terveinkről. Jelenleg a 1,5 éves élelmiszeripari gépésztechnikus és élelmiszeripari gépkezelő képzést készítjük elő.