4 for Europe

2023.12.08. 11:30

Írországban is otthon vannak a barcsi diákok

A Széchenyi Ferenc Gimnázium diákjai is bejutottak a 4 for Europe középiskolai csapatverseny országos döntőjébe, melyet csütörtökön Kecskeméten rendeztek meg.

Harsányi Miklós

A barcsi fiatalok, Benke Judit, Bencsik Lara, Oblián Veronika, Tulezi Zsolt a legjobbak mezőnyében is bizonyították rátermettségüket. A megméretésen csaknem 220 csapat indult és csütörtökön a legjobb 14 csoport mérte össze tudását. Csokor Réka felkészítő tanár, a Széchenyi Ferenc Gimnázium igazgatója közölte: az idén meg­újult a döntő, a középiskolások ugyanis az európai zöld  megállapodásról vitatkoztak. Mindenki kapott egy-egy országot, melynek álláspontját egy elképzelt bizottsági vitában képviselte. A barcsi csapat Írországot kapta, tagállami álláspontját a közlekedés, szállítmányozás témában ismertették. A barcsiak az első háromban nem voltak, az eredményesen szereplő 4–14. helyezett között fejezték be a versengést. A Széchenyi Ferenc Gimnázium csapata százezer forint értékű könyvutalványt kapott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában