Bemutató

2024.04.28. 09:00

Egy kaposvári pedagógusdinasztia életébe pillanthatunk bele

A Csiky Gergely Színházban mutatták be Kerekes Judit Lottika sikeres száz esztendeje egy pedagógusdinasztiában című könyvét. A kötet 102 évet élt édesanyja története, amelyen keresztül megelevenedik a régi Kaposvár is.

Koszorus Rita

Fotó: TIBOR KOVACS

A könyvbemutatót Neszményi Zsolt főispán nyitotta meg, aki elmondta egy ikonikus kaposvári pedagógusdinasztia történetét ismerheti meg az olvasó, ha kezébe veszi professzor Kerekes Judit könyvét. – Nagyon érdekes a könyv, mert belelát az ember egy család életébe. Nekünk kaposváriaknak nagyon fontos a múlt, nem szabad elfelejtenünk, kik voltak az elődeink, mondta Neszményi Zsolt.

 

A rendhagyó könyvbemutató hangulatát Baranyi Zoltán hegedűművész játéka adta meg. Nyári Szilvia és Nyári Oszkár, a Csiky Gergely Színház művészei pedig felolvastak részleteket a könyvből. Ezekből kiderült, hogy Hámori Sarolta, vagy ahogy a legtöbben ismerték Lottika családja sok megpróbáltatáson ment keresztül, de mindegyikből fel tudott állni. – Azt gondolom, hogy a megélt történeteket addig kell megörökíteni, ameddig van kitől megkérdezni azokat. Édesanyám dr. Kerekes Istvánné 102 évet élt és szerencsére elmesélte élete történetét, mondta Kerekes Judit, a könyv szerzője.

Lotti testnevelést tanított Kaposváron a Cukoripari Iskolában és sok tehetséges sportoló került ki kezei közül. Haláláig több egykori kaposvári tanítványával tartotta a kapcsolatot. A fotókkal illusztrált könyv hitelesen mutatja be az 20. századi Kaposvárt. Lotti élete tele volt érdekes történetekkel, amelyeket lánya, Kerekes Judit tollából bárki megismerhet.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában