Elismerés

2024.03.05. 09:26

Aranyminősítés a diákoknak

Harsányi Miklós

Kaposvári Kakas Patrik és Bogdán Bettina, a  Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola diákjai arany minősítést értek el a hétvégi XXII. Pék Hagyományőrző versenyen, amit Budapesten rendeztek meg. A megméretésen négy kategóriában összesen 17 iskola diákjai vettek részt, s a kaposvári indulók csoportjában hét tanintézmény tanulói mérték össze tudásukat.

– Nagyon örülök a diákjaink sikerének, rendkívül elégedett vagyok a teljesítményükkel – hangsúlyozta Papné Szabó Ibolya, a  Kinizsi Pál élelmiszeripari technikum igazgatója. Felkészítő oktatójuk, Szederkényi Gábor azt mondta: a diákok hagyományos húzott rétest készítettek túrós, meggyes és túrós-meggyes ízesítésben, ezen kívül ostoros kalácsot sütöttek. 

– S ezen kívül egy előadást tartottak a leveles tészták történetéről, fajtáiról – mondta. – A kaposvári fiatalok  74 ponttal végeztek az élen, aranyminősítést kaptak és tervek szerint a 2024-es Szakma Kiváló Tanulója versenyen is indulnak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában