Zöld bolygó

2024.04.24. 14:37

“A szemét is érték! Siófokon tartott fenntarthatósági előadást Áder János

Szerdán egy izgalmas és interaktív földrajzórán keresztül Áder János, a volt köztársasági elnök, a fenntarthatóság fontosságára tanította Siófokon a Krúdy Gyula középiskola diákjait.

Hajdú Marianna

Áder János interaktív tanórája a fenntarthatóság témájában: a diákok aktívan részt is vettek a tanórán

Forrás: Hajdú Marianna/Somogy Megyei Hírlap

A Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium diákjai egy különleges vendéget fogadhattak szerdán délelőtt. Áder János, Magyarország volt köztársasági elnöke, a Fenntarthatósági Témahét keretében egy rendhagyó földrajzórát tartott a középiskolás diákoknak, amely a környezettudatos életmódra és a fenntartható fejlődésre összpontosított. Az iskola tornaterme színültig telt az érdeklődő ifjúsággal, ám az eseményen nem csak a diákok, de közéleti személyiségek is részt vettek, köztük Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő és Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke és Szajcz Adrián alelnök.
Az előadás középpontjában a körforgásos gazdaság, a hulladékkezelés és a tudatos fogyasztás állt, amelyek kulcsfontosságúak a klímaváltozás elleni küzdelemben. Az egykori köztársasági elnök előadásában hangsúlyozta, hogy a fenntartható fogyasztás nem csak a jelenünket, hanem a jövő generációk életminőségét is meghatározza. A tanulók nem csak csendben figyelték az előadó szavait, de aktívan részt is vettek az előadáson, kérdéseikkel és észrevételeikkel gazdagítva a diskurzust.
Az esemény élő adáson keresztül online is elérhető volt, így nem csak a helyszínen lévő 400 diák vett részt az előadáson, de Kárpát-medence szerte még több tízezren tudtak csatlakozni a tematikus földrajzórához. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában