Finomság

2024.04.19. 11:30

Keresik idén is a Balaton fagyiját

Idén tizenegyedik alkalommal szervezik meg a Balaton Fagyija versenyt, amelyre május 5-ig jelentkezhetnek a régió cukrászai.

Góz Lilla

Fotó: Péter B. Árpád

– A Balaton nemcsak turisztikai, de fagylaltnagyhatalom is, minden bizonnyal az egy főre jutó minőségi cukrászdák száma itt a legmagasabb az ország turisztikai régiói közül – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke. Hozzátette: nemcsak a part mentén nyitva tartó fagylaltozók tulajdonosainak jelentkezését várják, hanem azokét is, akik a víztől messzebb található településeken üzemeltetik cukrászdájukat. Fekete Tamás kiemelte: a négy évszakos, Nyitott Balaton elnevezésű kampány egyik fontos törekvése, hogy a régióról ne csak a nyári szezonban jelenjenek meg hírek, hiszen már tavasszal is számos rendezvényt tartanak és sok cukrászda, fagyizó is nyitva van már.
Az idei zsűriben ott lesz a 2024-es Gelato World Cup bronzérmes magyar csapatának képviselője Somogyi Renáta, a gyenesdiási Bringatanya fagylaltmestere is, aki május 10-én Siófokon egy különlegességgel is készül. Még van idő jelentkezni a versenyre, de már tizenegy cukrász, fagylaltmester biztosan részt fog venni a megmérettetésen. Vajon mivel múlják felül idén a tavalyi győztes, az Amaretto fagylaltozó „balatoni tövises mangósorbet” kreációját?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában