Fotók

2024.05.27. 17:20

A jövő szakembereit köszöntötték a Gépészben

A Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) Eötvös Loránd Műszaki Technikum 19 gépjármű mechatornikus szakmában tanuló diákja vette át hétfőn a szakmai bizonyítványát.

Harsányi Miklós

Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Weimann Gáborné, a KSZC főigazgatója is köszöntötte a végzős fiatalokat, s átadták a város emléklapját is.

– Nagyon fontos pillanat részesei vagyunk, a 3/11.B osztály tagjai sikeres szakmai vizsgát tettek – hangsúlyozta Takács Szilvia, a középiskola igazgatója. – Intézményünkben az idén 228-an tesznek szakmai vizsgát, közülük 170-en nappali oktatásban végeztek, a többiek felnőttek, akik úgy gondolták, hogy eredeti szakmájuk mellé még egyet szereznek.

A 19 végzős 13 duális partner cégnél sajátították el a szakma rejtelmeit, s az igazgató szerint fontos, hogy nagy részük a szakmában képzelik el a jövőjüket. Takács Szilvia mindenkit arra biztatott, hogy aki teheti, az tanuljon tovább, próbáljon érettségit szerezni vagy másik szakmát. 

Szita Károly polgármester is gratulált a végzős diákoknak. Kiemelte: Kaposvár pár esztendővel ezelőtt nagy fába vágta a fejszéjét azzal, hogy a gazdaságot struktúrájában átalakítja. Elindította az újraiparosítási programot, melynek két zászlóshajója van, az egyik a gépipar. Arról is szólt: a program lényege, hogy új munkahelyek jöjjenek létre valamint termék-, illetve struktúra váltást is végrehajtsanak az iparban annak érdekében, hogy egyre több olyan gyár legyen Kaposváron, amely magas hozzáadott értékű terméket állít elő. Weimann Gáborné, a KSZC főigazgatója is köszöntötte a végzős fiatalokat.

– Nagyon közel áll hozzám a járműipar, a szakmában helyezkedek el – mondta Filipovics Péter Milán, akit külön köszöntöttek az ünnepségen, mivel a Szakma Kiváló Tanulója versenyen országos harmadik helyezést ért el. – Nem hagyom abba a tanulást, később az érettségin kívül lehet, hogy újabb szakmát szeretnék tanulni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában