Horgászverseny

2024.05.30. 07:05

Fél tonnánál is több pontyot fogtak már a desedai versenyen

Félidejéhez ért az V. Deseda Carp Cup, s szerdáig kifogott legnagyobb hal súlya 15,8 kiló volt. A szombatig zajló 116 órás versengésre összesen 20, egyenként két tagú csapat indult.

Harsányi Miklós

– Kiváló a hangulat, a versenyzők éjjel is fogtak halat – mondta Kovács Gábor, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület (KSHE) titkára. – Hétfő óta már több mint tíz alkalommal volt rendkívüli mérlegelés, ilyen akkor van, ha a résztvevők tíz kiló feletti pontyot emeltek ki.

Három tagú versenybizottság kíséri figyelemmel az erőpróbát, a szerdai legfrissebb adatok szerint összetettben a Szentgróti János, Mákos István, Libor Diána alkotta Venom Hungary Team 90,37 kilóval állt az élen, a 61,65 kilónyi eredményével Miklós István és Kungli József (Real By Pipsi Team) a második, a  Jóbarátok Carp Team – Hajas Balázs, Horváth Richárd, Üst László – harmadik helyen állt,  54,09 kiló pontyot emeltek ki. A Jó Barátok Carp Team fogta ki a legnagyobb, 15,8 kilós pontyot, a verseny során eddig 68 halat mérlegeltek, melyek összsúlya 537 kiló volt.

Valamennyi kifogott halat visszahelyezik a tóba, a 116 órás rendezvény szombat reggel nyolckor ér véget, délben hirdetnek eredményt, a legjobbak kupát, oklevelet és tárgyjutalmat is kapnak. 

Borítóképünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában