Fotók

2024.05.30. 15:24

Megmutatták tehetségüket, a legjobb pályamunkákat díjazták is

Másodszor hirdette meg a Most mutasd meg elnevezésű pályázatot a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ. A legjobb hatvanegy pályamunkát díjazták csütörtök délelőtt a kaposvári városházán.

Góz Lilla

Benczéné Csorba Margit, a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ főigazgatója elmondta: az integrált nevelés-oktatásban részesülő általános és középiskolás sajátos nevelési igényű tanulók nevezhettek. Az utazó pedagógusaik ötlete volt a pályázat, amelyre háromszáz pályamű érkezett vers, próza, fotó, rajz, szépírás, digitális kultúra kategóriában. Közülük hatvanegy diákot díjaztak a szakmai zsűri döntése alapján.

Sárdi Péter, a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület elnöke tizenhét verset olvasott el a zsűri tagjaként. – Sok költemény a környezet-és természetvédelemmel foglalkozott, aggódnak a bolygójukért és nagyon sok tehetséges fiatalt találtunk – tette hozzá.

Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere köszöntőjében kiemelte: mit sem ér a tehetség, ha nincs, aki felfedezze. – Köszönet a pedagógusoknak, akik megtalálták, csiszolgatták a tehetségeket és a szülőknek pedig a türelemért, hogy időt áldoztak gyermekeik fejlődése érdekében – tette hozzá az alpolgármester.

Sinka Szilvia Krisztina, a Kaposvári Tankerületi Központ igazgatója azt hangsúlyozta: a pályázó diákok alkotásukkal, kreativitásukkal színesítették a világot, ehhez nagy segítséget nyújtottak a tanárok.

Győri Boglárka, a Zichy kilencedikes diákja is a díjazottak között volt. – Kicsi korom óta érdekelnek a művészetek, mindig is szerettem az állatokat, erre a pályázatra egy kerecsensólymot festettem le akvarellel – mondta el a tanuló.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában