Ünnepi elismerések a Siófoki Szakképzési Centrum diákjai és oktatói számára

2024.06.11. 19:56

A Siófoki Szakképzési Centrum kiváló tanulóit és oktatóit díjazták Balatonvilágoson

A Siófoki Szakképzési Centrum 2024-es díjátadó ünnepségén a legkiválóbb diákok és oktatók kaptak elismerést Balatonvilágoson.

Hajdú Marianna

A Siófoki Szakképzési Centrum díjátadó ünnepségét tartották kedden a Tópart Hotelben, Balatonvilágoson

Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

Kedden a balatonvilágosi Tópart Hotel elegáns éttermében gyűltek össze a Siófoki Szakképzési Centrum tanulói és oktatói, hogy részt vegyenek az év legkiemelkedőbb eseményén, a „Kiváló Tanulója, Kiváló Oktatója” díjátadó ünnepségen. 

A rendezvényt a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium diákjainak műsora nyitotta meg. Kapitány Katinka, a 9/D osztály tanulója furulyajátékkal varázsolta el a közönséget.

A díjátadó ünnepségen Szamosi Lóránt kancellár osztotta meg elsőként gondolatait: 

Nagyon fontosak ezek az elismerések, hiszen ritkán adódik alkalom, hogy köszönetet mondjunk a diákoknak és az oktatóknak az egész éves kemény munkájukért. 

Ezt követően Horváth Péter főigazgató szólt a jelenlévőkhöz, kiemelve az összefogás és a közös munka jelentőségét.


Kiváló diákok elismerése

A díjazott diákok között volt Maksi Dávid, a Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium tanulója, aki több versenyen is kiemelkedő eredményeket ért el. Sinka Brigitta Kitti, a Siófoki SZC Hikman Béla Szakképző Iskola diákja szintén elismerést kapott példás magatartásáért és tanulmányi eredményeiért. Pozsár Eszter, a Siófoki SZC Baross Gábor Technikum és Szakképző Iskola tanulója, elhivatottan részt vett az egészségügyi szakképzés népszerűsítésében. Várvizi Leila, a Siófoki SZC Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola diákja, sokoldalú tehetségével tűnt ki.

Nagyon hálás vagyok ezért az elismerésért, és úgy érzem, hogy a jövőben még több területen szeretném kipróbálni magam, hogy tovább fejlődhessek. Szerintem nagyon fontos, hogy a mai világban egy fiatal több lábon álljon és képezze magát, mert folyamatosan változnak a körülményeink.

– támasztotta alá Várvizi Leila a szavaival az immár 7 éves tanulói viszonyát a szakképzési centrummal. 
Récsei Dóra, a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium tanulója, sportolóként és tanulmányi eredményeivel is kimagaslott.


Kiváló oktatók elismerése

A kiváló oktatók között Jezerniczky-Klinszki Anna Erzsébet, Pánticsné Varga Veronika, Horváth Szilvia, Balázs József, Sebők Éva és Varga Yvette kaptak elismerést. Kiemelkedő munkájukért és közösségformáló tevékenységükért méltatták őket. Bodrogi Csaba Ferenc főigazgató-helyettest szintén Kiváló Oktató díjjal jutalmaztak, aki idén nyugdíjas éveit ismegkezdi. 

A nyugdíjazás után is aktív szeretnék maradni, mert úgy érzem, még sokat adhatok a közösségünknek.

– mondta a pedagógus.

Az ünnepség zárásaként Kapitány Katinka fuvolán adta elő Mozart „Allegretto” című művét, amely méltó lezárása volt az eseménynek. Az ünnepi beszédek és köszöntők után fogadás következett a díjazottak tiszteletére.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában