Biztonságos és kényelmes hazajutás mindenekelőtt

2024.06.28. 19:57

Bagolyvonatokkal utazhatunk éjszaka a Balatonon – remek alternatíva a bulis estékre

A Balatonnál éjszaka sem áll le az élet, így ekkor is fontos a biztonságos és kényelmes hazajutás. Az esti programokat követően, a Bagolyvonatok remek alternatívák lehetnek.

Hajdú Marianna

A Bagolyvonatokkal éjszaka is biztonságosan utazhatunk a nyári szezonban a Balatonnál

Forrás: MÁV Zrt.

A napközbeni sűrű vonatközlekedést éjjel kiegészítő Bagolyvonatok a nap 24 órájában lehetővé teszik az utazást a part mentén. Budapest és a Balaton déli partján naponta, míg az északi és nyugati parton a Bagolyvonatok többsége csak péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradó éjszakákon közlekedik. Ezekkel a járatokkal szórakozás, italfogyasztás után biztonságosan, kedvező áron és kényelmesen juthatunk haza.

Rugalmas menetrend és megfizethető jegyek

A déli parton a Déli pályaudvar és Keszthely között a nyári időszakban minden nap kétóránként közlekednek a Bagolyvonatok, amelyek a part mentén minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A hétvégi időszakban – csütörtökről péntekre, péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka – a Bagolyvonatok sűrűbben, óránként közlekednek a part menti szakaszon, egyes vonatok esetén székesfehérvári átszállással. A fesztiválszezonban, például a Balaton Sound és a Strand Fesztivál idején, amihez szükséges is sűrített menetrend szerint közlekednek.

A balatoni Bagoly-járatnak évtizedes múltja van, és ez idő alatt rengetegen vették igénybe az éjjeli járatokat, amelyek miatt sokat fejlődtek az évek során. Napjainkban ezekkel éjszakánként akár 5-7 ezren is utaznak rövidebb vagy akár hosszabb szakaszon. Az éjszakai utazások biztonságáról modern FLIRT motorvonatok gondoskodnak, hogy kamerázottak és klimatizáltak, így szórakozás, alkoholfogyasztás után is biztonságosan, kényelmesen eljuthatnak az utasok a lakóhelyükhöz legközelebbi vasútállomásra olvashatjuk a  MÁV közleményében.

Nincs szükség helyjegyre

A Bagolyvonatokkal való utazás előnyei közé tartozik, hogy általános díjszabás szerint lehet utazni, ezért helyjegyre sincs szükség. Az utazáshoz elegendőek az ország- és vármegyebérletek, valamint ezek napijegy változatai (Vármegye24, Magyarország24). Továbbá a Balaton24 és a Balaton Sound TravelPass is felhasználható minden egyéb jegy megvásárlása nélkül, így az utasok számára egyszerű és gazdaságos megoldást nyújtanak.

Utazás az északi és a nyugati parton

Az északi és nyugati parton hétvégenként – péntekről szombatra, szombatról vasárnapra virradó éjszaka – a part mentén átlagosan kétóránként közlekednek a Bagolyvonatok Keszthely–Tapolca, Tapolca–Balatonfüred, és a Balatonfüred–Székesfehérvár viszonylatokon. Budapest és Balatonfüred között egy pár közvetlen Bagolyvonat is közlekedik, biztosítva az utasok számára a kényelmes és gyors hazajutást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában