2024.06.02. 17:50
Újra lefőztek mindenkit a Gyertyános-tó horgászai
Minden korosztályra gondoltak vasárnap a Horgászjuniálison, amelyet a Deseda kaposfüredi oldalán rendeztek meg.
Fotó: Muzslay Péter
Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta: hagyomány már, hogy minden év júniusában ugrálóvárral, ügyességi játékokkal kedveskednek a gyerekeknek, valamint a horgász- és főzőversenyt is szerveztek.
– Idén kilenc csapat nevezett, készült lángos, gulyásleves, sült malacpofa, vadpörköltek, nem volt könnyű a dolga a három tagú zsűrinek – tette hozzá Kozári Miklós.
Sétáné Benked Barbara csapatával kétféle vadragut készített, egyikbe cseresznye, meggy, áfonya is került és köretnek diós tagliatelle tésztát kínáltak. A másikból pedig nem hiányozhattak a zöldségek, a friss rókagomba és köretnek vajas-petrezselymes burgonya volt hozzá.
Horgász juniális a Desedán
Fotók: Muzslay Péter– Fontos, hogy a ragu tartalmas legyen és a fűszerek harmonizáljanak egymással, tettünk bele például friss kaprot, kakukkfüvet – jegyzete meg a csapat szakácsa. Címvédőként jöttek a versenyre és sikerült idén is a Gyertyános Horgász Egyesület csapatának elnyernie az első helyet.
Görbültek a botok
A több, mint nyolcvan pecás a kaposfüredi oldalon, a szőlőhegy alatti partszakaszon próbált szerencsét. Farkas Dániel kilenc éve pecázik és mindössze tizenkét éves.
– Délutánra megindultak a halak, dévérkeszegeket sikerült fognom – tette hozzá az ifjú pecás, aki nyáron horgásztáborban hódol hobbijának.
A versenyen több kategóriában díjazták a helyezetteket, a nyíltban például Marksz Pál végzett az élen 10360 grammnyi kifogott hallal, míg a családi szektorban a Hamar Krisztina, Nagy Ferenc páros bizonyult a legjobbnak. A horgászverseny eredményei ide kattintva tekinthetők meg kategóriánként. A díjazottaknak Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere is gratulált.