A II. Nagy Kódvadászat Legjobb pedagógus díját nyerte a kaposvári Kisfaludy tagiskola tanára

2024.06.07. 15:17

Kitüntették Száka-Budai Klárát

Száka-Budai Klára, a Kaposvári Kisfaludy Utcai Tagiskola pedagógusa nyerte a Legjobb Pedagógus díjat a II. Nagy Kódvadászat általános iskola alsó korosztályában. Ez a díj annak a tanárnak jár, aki a legtöbb gyermeket nevezte be a versenybe az adott kategóriában.

Sonline.hu

Fotó: MW

A II. Nagy Kódvadászat egy országos szintű levelező logikai verseny, amelyet három korosztályban rendeztek meg: általános iskola alsó, általános iskola felső és középiskola. A verseny célja a logikai és algoritmikus gondolkodás fejlesztése volt, a feladatokat is ennek megfelelően állították össze.
A verseny a Digitális Témahét keretében zajlott 2024. április 8. és 21. között. Az eseményen több mint 3000 diák vett részt az ország minden részéről, több mint 200 iskolából. Ez a részvételi szám is mutatja, hogy mennyire fontos és népszerű a logikai és programozási készségek fejlesztése a magyar iskolákban. A nyertesek, köztük Száka-Budai Klára és diákjai, egy különleges, két órás workshopon vettek ma részt. Összesen 70 gyermek kapott lehetőséget arra, hogy betekintést nyerjen a vizuális programozás világába, valamint kipróbálja a 3D tervezést. A verseny szervezője, a kaposvári székhelyű Maker's Lab programozó iskola, amely elkötelezetten foglalkozik 5 és 18 év közötti gyermekek digitális- és készségfejlesztésével. A Maker's Lab célja, hogy a jövő generációit felkészítse a digitális világ kihívásaira és lehetőségeire, és hogy elősegítse a kreatív, problémamegoldó gondolkodás kialakulását a fiatalokban. 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában