Elszármazottak találkozója

2024.06.30. 14:47

Szenyérre hívták az elszármazottakat

Második alkalommal rendezték meg a Szenyérről elszármazottak találkozóját.

Györke József

Fotó: Györke József

– Második alkalommal rendeztük meg a szenyériek és a Szenyérből elszármazottak találkozóját – mondta Nagy Zoltán, a település polgármestere. A régiek közül páran nem tudtak eljönni, de sok új arcot sikerült felfedezni – tette hozzá örömmel.
A rendezvényre nagyjából százhúszan érkeztek. Nagy Zoltán külön is megköszönte Karancné és segítőinek hatalmas szervező munkáját, amit a sikeres találkozó érdekében végeztek több hónapon át. Elérték céljukat, hiszen örömet szereztek azzal, hogy a szenyériek együtt emlékezhettek a gyermek- és ifjú korukra. 

Fotó: Györke József

A találkozón Szücs Imre atya is tiszteletét tette, aki 1993 és 1999 között látta el lelkipásztori szolgálatait a településen. Elmondta, hogy a kereszt nélküli templom a vármegye legidősebb temploma. Hozzátette: ötöm tölti el, hogy a szenyériek büszkék településükre. Megemlítette, hogy a TSZ-szervezés tette tönkre a települést, hiszen akkor sokan menekültek a fővárosba. Az egyik pesti utcát csaknem egykori szenyériek lakják. Úgy érzi Szenyér is a vármegye egyik ékszerdoboza. 

Fotó: Györke József

Huszti Gábor, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke színpadra lépésekor épp szólt a harang. Meg is jegyezte, hogy csodás érzés a település harangját hallani. Örül, hogy a meleg ellenére is ilyen sokan eljöttek a találkozóra, egy kis múltidéző beszélgetésre. Azt kérte, ne feledjék el gyökereiket!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában