2024.07.14. 15:51
Csodareceptet osztott meg a híres chef
Német Tamás chef közösségi oldalán osztotta meg a különleges receptet.
Mint posztjában fogalmaz: "Néha vannak rohamaim amikor ősi magyar recepteket is előbányászok hiteles forrásból, volt már a Brassói, a Hortobágyi, a Rossini is téma, ez pedig egy Csáky rostélyos, autentikusan abból a hiteles receptből amit még anno Petőfi töltött fel a Redditre.
Én ezt úgy készítem hogy marhanyakat szétteritek-kinyitok kéttenyérnyi szeletekre, fólia alatt kicsit egyenletesre klopfolom, közben kenyér és kolozsváriszalonnát izzasztok hozzá, majd a zsírján a hírhedt fordított lecsómat összepörgetem, tojást ütök rá de nem szárazig sütöm csak olyanig hogy még mozogjon a szeme a serpenyőben.
Beletöltöm, feltekerem, kötözöm, megint szalonnazsírt olvasztok, ebben elősütöm, lecsó megint mellé és ebben készrefőzöm.
Amikor kész, kis fűszerpaprikàt a lecsóba teszek, behabarom, ez a mártás, nyilván marhaalaplével engedem fel szépen szakaszosan párolva, köménymag só és fehérbors megy bele, a körete meg deszkáról szaggatott sztrapacska, valami jóféle juhtúróval, tejföllel, és szalonnával mert èn így szeretem.
Atyaisten, sok petrezselyemmel, hegyeserőssel olyan ez ami jobban képviseli gyönyörű országunkat mint a hángerienàbendes intézményesített zsebmetszések.
És ez megint az az étel ami szégyenszemre nincsen csárdaétlapokon, de van pizza, hamburger, lazac,
gyrostàl, fiszemfaszom, tisztelet a kivételnek, mert van azért akik szerint nem ciki Magyarországon, Magyar étteremben, Magyar szakácstól Magyar ételt várni."