Elismerés

2024.07.05. 15:09

Díjeső járt a kaposvári buszsofőröknek

Harminc éves a Kaposvári Közlekedési Zrt., a kerek évforduló kapcsán megtartott pénteki ünnepségen 16 dolgozót jutalmaztak. Borhi Zsombor alpolgármester emlékplakettet adott át a cég munkatársainak.

Harsányi Miklós

A 60 járművezetőn kívül tíz szerelőt foglalkoztat a társaság, a cég évente csaknem négymillió utast szállít, s a járművek közel 1,6 millió kilométert tesznek meg. A flottát 42 autóbusz alkotja, ezek közül a 40 gázmeghajtású jármű életkora kilenc év, s alig két éves a két elektromos busz.

– Rendhagyó és különleges a mai rendezvényünk – mondta Csapóné Bozsoki Marianna, a Kaposvári Közlekedési Zrt. telephely-vezetője. – Most ünnepeljük a cégünk alapításának évfordulóját. A társaság 1991-ben még a Volán leányvállalata volt, s 1994-től önálló zrt-ként kezdte el működését.

Csapóné Bozsóki Marianna méltatta a munkatársak helytállását, számos dolgozójuk hosszú évek, évtizedek óta a vállalat alkalmazásában áll. Borhi Zsombor kaposvári alpolgármester hangsúlyozta: a társaság az egyik legfontosabb közszolgáltatást végzi a városban. Gratulált a járművezetőknek, akik változó közlekedési környezetben dolgoznak, hiszen volt olyan időszak, amikor Kaposváron egy év alatt több mint ezerrel nőtt a személygépjárművek száma. Hangsúlyozta: rendkívül fontos, hogy a tömegközlekedés magas színvonalon végezze a munkáját, a céget ezért évről-évre fejleszteni próbálják.

– Annak idején egy Ikarus 260-as busszal kezdtem, s a NABI, és a Mercedesen kívül MAN-t is vezettem – mondta az 54 éves Huber György járművezető, aki 20 esztendeje állt munkába a zrt-nél. – Érdekes, változatos a munka, szeretek buszozni, ha most lennék fiatal, valószínű újra sofőr lennék.

 

Közös érdek a biztonság

 

– A volán mögé nyugodtan kell beülni és ezt az állapotot műszak végéig érdemes megőrizni – hangsúlyozta Sztankó Zoltán, aki 600 ezer kilométer balesetmentes vezetésért kapott jutalmat. – Géplakatosként végeztem az egykori 503-as ipari iskolában, később megszereztem a jogosítványt, a buszozással gyerekkori álmom teljesült be. Egy magánvállalkozásnál két évet dolgoztam, ezután jelentkeztem a cégnél. Befogadtak, jól érzem magam, sok fajta feladatot kapunk, nincs két egyforma nap.

A díjazott szerint az autósok egy része türelmetlen, akár néhány másodperc előnyért felelőtlen manőverbe kezdenek. Szerencsére szép számmal akadnak olyan sofőrök is, akik előzékenyen viselkednek az autóbuszvezetőkkel. Sztankó Zoltán azt mondta: a sofőrökre nagy felelősség hárul, közös érdek a biztonság.

 

 

Megbecsülik az elhivatottságot és a hűséget

 

A pénteki ünnepségen a törzsgárda dolgozókat külön köszöntötték, öt év munka után oklevelet kapott Végh János, Kőműves Attila, Kővári Ervin, Majsai Gábor, Tilinger Károly valamint Tóth Sándor. Deák László tíz, Lukács Tibor 15, Huber György 20, Sztankó Zoltán 25, míg Mráv Gábor 30 éve dolgozik a vállalatnál. Százezer kilométer balesetmentes közlekedésért jutalomban részesült Jaksa Lajos, Simon István, Fisli Tibor 200 ezer-, Szijj Józsf 500 ezer, illetve Sztankó Zoltán 600 ezer kilométert tett meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában