Hétszáz éves Kiskorpád

2024.07.08. 10:47

Helytörténeti kiadvánnyal ünnepeltek Kiskorpádon

Igazi népünnepély­be csöppent, aki szombaton délután kilátogatott a kiskorpádi sportpályára, ahol a település fennállásának 700. évfordulóját ünnepelték.

Varga László

Az éjszakába nyúló programsorozatban a zene és az ének kapta a főszerepet: az ismert vendégművészek mellett Buzsákról és a horvát Velika Pisenicáról is érkeztek fellépők, míg a helyi óvodások igényes műsorral, a Kiskorpádi Dalkör népszerű dallamokkal varázsolta el a közönséget. 

A remek hangulatot az önkormányzat a helyiek megvendégelésével alapozta meg, a nap fénypontját ugyanakkor a falu helytörténeti kiadványának átadási ünnepsége jelentette. Szászfalvi László országgyűlési képviselő a könyv jelentőségét méltatta, míg Biró Norbert, a vármegyei közgyűlés elnöke a szerzők odaadó munkájáról szólt. Ezt követően Szilvási Anita polgármester vette át a nyomdából érkezett könyveket, majd arról beszélt, hogy az alig fél év alatt elkészült mű igazi csapatmunka eredménye. A község néhány lelkes lokálpatriótáját a somogysárdi Varga Máté régész fogta össze, aki egyúttal a szerkesztést is magára vállalta. A kiadáshoz a vármegyei önkormányzat is hozzájárult, míg a költségeket döntően a helyi önkormányzat állta. 

A polgármester elismeréseket is átadott a szerzőknek a szombati ünnepségen, akik közül Dóra Zoltánné részletesebben is szólt a megtett útról. A folytatásban az egyházak képviselői áldották meg a könyvet és a település lakóit, majd Knoch János megválasztott polgármester betonüregben helyezett el időkapszulát, a gyerekek üzenetet tartalmazó léggömböket eregettek a magasba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában