Kaposvár

2024.07.04. 09:54

Lanternán töltik a nyári gyakorlatukat

Harsányi Miklós

Fotóillusztráció

Fotó: Lang Róbert

Hamarosan háromhetes gyakorlatukat töltik Horvátországban és Ausztriában a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola diákjai: a program július 15-től augusztus 26-ig zajlik. 
– A horvátországi Porec közelében található Lanternára összesen 14 tanulónk utazik – mondta Kárász László igazgató. – Két turnust indítunk útnak, csoportonként 7-7 fiatal kapcsolódik a programba és szállodák éttermeiben szakácsként, pincérként dolgoznak majd. Az ausztriai Raurisban ugyancsak egy szállóban állnak munkába a fiatalok, összesen nyolcan mennek. 
Az Erasmus plusz keretében szervezték a programot, az igazgató szerint több okból is hasznos a kezdeményezés. A külföldi munkatapasztalaton kívül nyelvgyakorlásra is lehetőségük nyílik a fiataloknak, s barátságok is szövődhetnek. Kárász László kiemelte: mindent megtesznek, hogy versenyképes szakmát szerezzenek a diákok. 
Intézményükben a 2024–2025-ös tanévben 550 fiatal tanul, akik hét szakma közül választhattak, a középiskolának 40 oktatója van.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában