Majd 10 órán keresztül utazhatunk, 7 vármegyén át!

2024.07.22. 19:55

Magyarország leghosszabb buszútja hoz el a Balaton partjára! (Videó)

Valóban 10 óra egy út? A Volánbusz 1499-es járata 7 vármegyén és 443 kilométeren keresztül szállít minket csodálatos tájakon keresztül. A Balaton déli partján 35 helyen áll meg!

Hajdú Marianna

Fotó: Kállai Márton

Képzeljük el, hogy egy reggeli indulás után kényelmesen elhelyezkedünk a Volánbusz 1499-es járatán, és elindulunk egy közel 10 órás – pontosan 9 óra és 55 perc a pontos menetidő – varázslatos kalandra Magyarországon át. Ez a járat az ország leghosszabb belföldi útvonalát kínálja, összekötve Békéscsabát és Zalaegerszeget, miközben Somogy megyén és a Balaton partján is áthalad. Az út során 69 helyen áll meg, a déli parton pedig nem kevesebb, mint 35 megállója van, így olyan csodás helyeken is pihenhetünk, mint Kecskemét, Dunaújváros és Siófok.

Miközben áthaladunk az ország különböző tájain, a Balaton partján egy frissítő szellő simogathatja az arcunkat, miközben egy hosszabb szünetet tartunk Siófokon. Képzeljük el a Balaton látványát, miközben egy pohár frissítő itallal a kezünkben élvezzük a tájat!

A kijelölt pihenőhelyeken mindenki lehetőséget kap arra, hogy kinyújtóztassa a lábát és felfrissüljön. Az olyan megállók, mint Kecskemét, Dunaújváros és Siófok, nemcsak a sofőröknek adnak pihenési lehetőséget, hanem nekünk, utasoknak is. Egy kis pihenés után újult erővel folytathatjuk az utat.

A nyári hónapokban főként turisták veszik igénybe ezt a járatot, akik élvezni szeretnék a Balaton csodás látványát. Az iskolai időszakban viszont a hivatásforgalom dominál, rövidebb szakaszokon sokan utaznak munkába vagy iskolába a cég adatai szerint. Akárhogy is, ez a járat mindenkit elvisz oda, ahová szeretne eljutni.

Ez a hosszú útvonal közvetlen eljutási lehetőséget biztosít a Balatonhoz a Békés megyében élőknek egész évben. Akár egy nyári kirándulást tervezünk, akár csak egy csendes, pihentető utazásra vágyunk, a Volánbusz 1499-es járata a tökéletes választás.

Ez az útvonal másokat is megihletett, és kis videót is készítettek, amin szó szerint megelevenedik ez a járat. A járat menetrendje, megállóhelyei itt érhetők el: volanbusz.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában