Összefogás

2024.08.08. 16:12

Besegítenek a családoknak: dinnyét, paprikát és burgonyát kaptak a babócsaiak

Megrakott szatyrokkal, kosarakkal mentek haza a babócsaiak Szabadság térről csütörtökön.

Góz Lilla

Kétszáz kilogramm paprikát, 2,7 tonna dinnyét és 500 kilogramm burgonyát osztottak ki nekik. 

– Már tavaly megfogalmazódott az ötlet, hogy adományozzunk zöldséget, gyümölcsöt a helyieknek, besegítve kicsit a háztartásban és nagy örömömre Balogh József és Bokor József vállalkozók segítségével idén meg tudtuk valósítani – mondta Jáger Gábor, Babócsa polgármestere. Hozzátette: nem multiáruházban vásároltak be, hanem környékbeli termelők portékáiból válogatták össze a zöldségeket, gyümölcsöket. A család apraja-nagyja is besegített a cipelésben. 

– Hazamegyünk és a dinnyét lehűtjük, aztán meg is kóstoljuk, a gyerekek nagyon szeretik – árulta el egy helyi lakos, akinek három éhes szájat kell etetnie. – Nem kértünk lakcím kártyát az átvételkor, szerettünk volna minden háztartást támogatni, dinnyéből szerintem két darab is jut a családoknak –  jegyezte meg a polgármester, miközben osztotta a finomságokat társaival.  

A nagy értékű, millió forint feletti adományt hárman finanszírozták. Hozzátette azt is, hogy ezerötszázan laknak a településen és közülük legalább háromszázan mélyszegénységben élek. 
– Sok a hátrányos helyzetű család, évről évre rettegve várjuk a telet, hogy mennyi segítségkérés érkezik hozzánk és mindegyiknek eleget tudjunk tenni –mondta Jáger Balázs. Kiemelte: a lakosok közül sokan szakképzetlenek, huszonhat főt közmunkában foglalkoztatnak, sokan dolgoznak helyi mezőgazdasági vállalkozóknál, vagy Mohácsra mennek kukoricát címerezni. 

– Tavasztól őszig jobb a helyzet, mert mezőgazdasági idénymunkában el tudnak helyezkedni, de utána nem sok lehetőség van, főleg azoknak akik maximum nyolc osztállyal rendelkeznek – emelte ki a polgármester. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában