Rock Balaton

2024.08.07. 21:50

Fonyódra figyelnek néhány napig a hazai rockerek

Csütörtökön indul az idei RockBalaton fesztivál Fonyódon, ahol négy napon keresztül tizenhat kitűnő magyar rockzenekar lép színpadra.

Fotó: Jancsek Viktor

A magyar rockzene nagyjai a programban 

Négy napon keresztül Fonyód lesz a rock balatoni nyári fővárosa ezen a hétvégén. A fesztivál ajtaját  csütörtökön a Classica rúgja be, majd Rudán Joe lép fel saját zenekarával. A rocklegenda az Alvin és a Mókusoknak adja a színpadot, őket pedig a Depresszió követi. 

Erős program várja a rockereket pénteken is, hiszen a Detonic melegíti a közönséget elsőként. Majd a fiatal formáció, a Nemzeti Hang lép színpadra, őket a RockBalaton veteránnak számító Ossian követi, a második nap programját az Aurora zárja. 

A RockBalaton harmadik napján az ŐsMessenger kaposvári formáció indítja a programot, őket a sokak által nagyon várt Moby Dick követi, majd a nemzeti rock állócsillaga a Kárpátia lép a világot jelentő deszkákra, hogy a szombati napot az Omen zárhassa le utánuk. 

Nem lesz lazább a vasárnap sem, hiszen augusztus 11-én a programot Junkies dalokkal indítjuk Szekeres és Barbaro előadásában, majd A Király Halott zenekar veszi át a színpadot. Nem kisebb név követi őket, mint a P.Mobil és a fesztivált este a Pokolgép koncertje zárja.

Balatoni bor és minőségi ételek 

A fesztivál szervezői nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, éppen ezért a nagy fesztiválok között elsőként vezették be az úgynevezett repoharat. Amelyet idén ingyen, sörrel töltve adnak ajándékba az elővételben bérletet váltó fesztiválozóknak. 

Sör mellett természetesen lesz minden mi szemnek szájnak ingere, a kitelepülő vendéglátók elmondták, hogy kizárólag dél-balatoni bort töltenek az isteni nedű kedvelőinek poharaiba. Különlegesség, hogy a helyszínen belga, csapolt meggysör is kapható lesz. A finom falatokra vágyó vendégeink saslik tállal, faszénen sült ételekkel, gírosszal, és csülöktállal csillapíthatják éhségüket. Minden vendéglátónál lehetőség nyílik kártyás fizetésre, így a készpénzzel sem kell bajlódni fesztiválozás közben. De ugyanez igaz a jegyvásárlásra is, ahol a készpénzmentes fizetési módokat a helyszínen is kiegészíti az OTP SZÉP kártyás fizetés is.  

Zúzás a jótékonyság jegyében 

Az augusztus 8-án, csütörtökön kezdődik a jubileumi X. RockBalaton fesztivál, Fonyódon. A rendezvényen a magyar rockzenei élet krémje lép színpadra a következő négy napban. A fesztivál ezúttal is jótékony célt szolgál, hiszen az első napon véradást tartunk a helyszínen, de helyszínt adunk a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak adománygyűjtésre és a RockBalatonon ott lesznek a  Tetovált Állatmentők Egyesület aktivistái.

Véradás a nyitónapon 

Augusztus 8-án 12 és17 óra között véradást tartunk. Bárki a karját nyújthatja a fesztivál bejáratánál, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65 (első véradók esetén a felső korhatár 60 év), testsúlya eléri az 50 kilogrammot és egészségesnek érzi magát. Fontos, hogy ahhoz, hogy életet menthessenek a fesztiválozók lakcímkártyával és személyi igazolvánnyal, valamint TAJ-kártyával is rendelkezni kell a helyszínen. 
Az első véradókat ajándékkal jutalmazzák a szervezők, hiszen ajándék RockBalton pólókat ajánlottak fel számukra. 

Összefognak a nélkülözőkért 

A RockBalaton szervezőiről mindenki jól tudja, hogy szívesen segítenek a nehéz helyzetben lévőknek, éppen ezért az idei évben a fesztivál helyszínén biztosítjuk a lehetőséget a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy adományokat gyűjtsenek nélkülöző családok számára.

Támogatják a fonyódi mentőket 

Különleges árverést tartunk az idei RockBalaton apropóján, ugyanis a Czingel-házaspár öt éve nálunk tartotta lakodalmát, most pedig szívesen segítenének a közreműködésünkkel. A feleség, Alexandra árverésre bocsátja az Ossian frontembere Paksi Endre által dedikált ruháját, amely bevételéből a Fonyódi Mentők Alapítványt kívánja támogatni. 
Őket egyébként a RockBalaton szervezői ingyen jegyekkel is segítik, hogy így legyen lehetőségük kikapcsolódni a mindennapi munkából, hiszen életeket mentenek nap, mint nap a Balaton partján. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában