Augusztusban indulhat a felújítás

2024.08.01. 06:38

A Galerius fürdő újjászületése: egy héten belül aláírják a szerződést

A friss hírek szerint, Siófok hamarosan újra büszkélkedhet a teljesen felújított Galerius fürdővel, ami nemcsak a helyiek, de a turisták számára is új vonzerőt kínál.

Hajdú Marianna

Napokon belül aláírják a szerződést a Galerius fürdő felújítására. Egy év alatt készül el a felújítás a tervek szerint

Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

Az idők során a Galerius fürdő a siófoki régió egyik kiemelt turisztikai attrakciójává vált. Azonban a korábbi évek során felmerült infrastrukturális és technikai problémák miatt a fürdőt bezárták. A diagnózis egyértelmű volt: a fürdőt teljes körűen fel kell újítani, hogy megfeleljen a modern kor igényeinek.

A Balaton-parti Kft. által kezdeményezett felújítás a Galerius-projekt keretében valósul meg, amely egy éves időtartamra van tervezve – olvassuk a város honlapján. 

A Galérius fürdő felújításában két jelentős építőipari cég vesz részt: a székesfehérvári Fehérép Építőipari és Kereskedelmi Fővállalkozó Kft., valamint a budapesti székhelyű Fürdőpark Vízgépészeti Innovációs Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 

A közbeszerzési pályázatot az illetékes minisztérium már jóváhagyta, így az előkészületek után valóban megkezdődhetnek a munkálatok.

Mint írják, a felújításra vonatkozó szerződést legkorábban augusztus 6-án írhatják alá, miután lejárt a jogorvoslati időszak. 

Az építkezés költségvetése közel 2 milliárd forintra rúg. Az önkormányzati tulajdonban lévő társaság az építkezési időszakot egy évre tervezi. Az előzetes tervek szerint, 2025 őszén nyílik meg a Galerius fürdő újra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában