Teljes szélességében lezárják a pályát!

2024.08.26. 14:07

Kőröshegyi völgyhíd : a 10 tonnás saruk cseréje miatt két hétre lezárják az M7-es ikonikus hídját

Szeptember elején két hétre lezárják az M7-es autópálya ikonikus hídját. A Kőröshegyi völgyhíd három elhasználódott sarujának cseréje elengedhetetlen a biztonságos közlekedés fenntartásához.

Hajdú Marianna

A Kőröshegyi völgyhidat az M7-es autópályán szeptember elején teljes szélességében lezárják, hogy kritikus sarucserét végezzenek

Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

Szeptember 2-tól várhatóan két hétre teljesen lezárják a Kőröshegyi völgyhídat az M7-es autópályán, mivel három elhasználódott sarut is ki kell cserélni. Az 1872 méter hosszú, 2007-ben átadott híd történetében először végeznek ilyen jelentős karbantartási munkát. A híd 38 saruja közül három jelentősen elhasználódott, amit az évenkénti hídvizsgálatok és a féléves hídszemlék során állapítottak meg. A saruk a híd szerkezeti elemei közé tartoznak, amelyek a híd mozgásának szabályozásáért felelősek, ezzel biztosítva a híd hosszú távú stabilitását és biztonságát.

Kőröshegyi völgyhíd sarucsere
A Kőröshegyi völgyhíd látképe
Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

 

A Kőröshegyi völgyhídon a sarucsere rendkívül precíz műveletet igényel, hiszen a híd szerkezetét néhány centiméterrel meg kell emelni, hogy a 10 tonnás sarukat kicserélhessék. 

Ezért a híd teljes lezárása elengedhetetlen, ami jelentős forgalmi változásokkal jár. A munkálatokat a nyári turistaszezon vége után, szeptember elejére időzítették az MKIF szakemberei, hogy a lehető legkevesebb zavar érje a közlekedőket.

A forgalmi korlátozások idejére terelőutakat jelölnek ki: a Budapest felől érkezőknek Zamárdi felső/Siófok nyugat csomópontban kell letérni, míg az országhatár felől érkezőknek a balatonszárszói csomópontban. 

A sarucsere előre tervezett karbantartási munka, és nem a híd állapotának romlása miatt szükséges elvégezni. A munkálatok során a dilatációs elemek korrózió elleni védelmét is ellátják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában