Fertőzés

2024.08.18. 17:02

Mérsékelt és csökkenő a koronavírusos esetek száma

Kovács Gábor László

Az év 32. hetében a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja stagnál, emellett a mintavételi helyek többségét is stagnálás jellemzi, ugyanakkor emelkedést tapasztaltak hét mintában, közölte legfrissebb jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ. A Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepének ellátási területén, a budapesti agglomeráció településein, Kaposváron, Kecskeméten, Székesfehérváron, Szombathelyen és Veszprémben emelkedést, Szekszárdon és Zalaegerszegen csökkenést figyeltek meg. 

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja ugyanakkor Budapest központi és déli részén, valamint Szegeden, Pécsen, Debrecenben, Miskolcon az emelkedett, Salgótarjánban, Egerben, Nyíregyházán, Szolnokon, Békéscsabán, Kecskeméten, Tatabányán, Székesfehérváron, Szombathelyen, Kaposváron, Szekszárdon, Veszprémben és Budapest északi telepén, továbbá az agglomerációban a mérsékelt, máshol az alacsony tartományba esett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában