Panasz

2024.08.09. 11:47

Olvasónk jelezte: Túl hangos a lengyeltóti zenei fesztivál

Levélben fordult segítségért szerkesztőségünkhöz egy lengyeltóti olvasónk. Klaudia arra hívta fel a figyelmünket, hogy az idén a második nyáron rendezik meg Lengyeltótiban a Kék-tónál a fesztivált, ami zavarja a környékbeliek pihenését.

Kovács Gábor László

Fotó: Nomad Gathering Facebook oldala

Azt tapasztalta, hogy 24 órán át szól a zene, éjszaka is dübörög. Feltette a kérdést, ha a jogszabályoknak megfelelően van beállítva a zene, akkor hogy lehet az, hogy hallják a mellettük lévő faluban is? A közelben élők nem tudnak aludni, csak csukott ajtónál és ablaknál a hangos zenebona miatt, és ez az augusztusi kánikulában elég megterhelő. Hiába volt meghirdetve a fesztivál, erre nem tudtak felkészülni, és tenni sem tudnak ellene semmit, tette hozzá. Azt biztosnak tartja, hogy „megint nem fogunk aludni 5 éjszakát a hupp-hupp zenétől.”

Olvasónk észrevételeit megerősítik a közösségi médiában tett más bejegyzések. Egy férfi arról számolt be, hogy még Öreglakon is hallani a zenét, egy másik ott élő férfi pedig azt ajánlotta minden résztvevőnek vagy szervezőnek, hogy egy munkával eltöltött nap után egész éjjel szórakoztassák őket „ilyen minőségű tuc-tuccal.”

A lengyeltóti önkormányzat oldalán megjelent hirdetmény szövege szerint 2024 augusztus 6-a 10 órától augusztus 11-én 18 óráig tartanak egy fesztivál keretében kültéri zenés-táncos rendezvényt a Kék-tó üdülőfalu területén, Rágnicza pusztán. A szervezők a zajszintet az előzetes hivatalos hangmérések alapján az előírásoknak megfelelő határértéken belül állapítják meg. A zenét DJ, illetve hazai élő zenét játszó előadók szolgáltatják, ennek hangja a megengedett jogszabályi határokon belül szólhat. A rendezvény ideje alatt a zenei szolgáltatás kisebb-nagyobb szünetekkel folyamatos lesz.    

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában