Atrocitás

2024.08.22. 15:04

Ordítozás hallatszott, de rendőrt nem kellett hívni a balatonlellei BME-s gólyatáborba

Budapesti Műszaki Egyetem (BME) balatonlellei gólyatáborában közelében nem tudtak pihenni az ott lakók az ordítozástól. Érkező rendőröket is láttak, azonban rendőri intézkedésre okot adó bejelentés, feljelentés nem történt, tudtuk meg.

Kovács Gábor László

2374485709

Fotó: Anton Vierietin

A BME balatonlellei táborához rendőrt kellett hívni, állították a közelben lakók, akik egész napos, hajnalig tartó ordítozásra, rigmusokba szedett hangos vezénylésekre, a gyerekeket zavaró káromkodásra és a túl hangos zenére panaszkodtak. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kérdésünkre tisztázta a helyzetet, szerkesztőségünkhöz eljuttatott válaszukból kiderült, hogy a gólyatábor ideje alatt bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetéséről szóló bejelentés nem érkezett a rendőrségre. Kollégáik a szervezőkkel rendszeresen tartották a kapcsolatot, ahogyan valamennyi nagyobb tábor és rendezvény szervezőivel is teszik. Emiatt jelentek meg többször a helyszínen, és ez tűnt fel a közelben élőknek. A BME kommunikációs igazgatósága augusztus 21-én közleményt adott ki, amelyben bejelentették, hogy az egyetem munkacsoportot hozott létre, hogy felülvizsgálják gólyatáboraik szabályozását.     

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában