Tematikus nap

2024.08.09. 15:42

Polgárőrök is ellátogattak a balatoni gyerektáborba

A Siófok Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület tagjai tematikus napot tartottak a gyermektáborban. A résztvevők megismerték a csapat munkáját, szó esett a közlekedési tudnivalókról és Kresz-tesztet is kitöltöttek.

Harsányi Miklós

- A gyerekek a nyáron bringáznak, gördeszkáznak, rolleroznak, nagy a forgalom, s ezért különösen fontos a figyelem, a szabályok betartása - hangsúlyozta Poór Gyula, a somogyi polgárőrszövetség elnöke. - Tizenöten vettek részt a polgárőri programon, s a végén ajándékot kaptak a gyermekek.

S akiknek felkeltette az érdeklődését a polgárőrök munkája, azok 14 éves koruktól ifjú polgárőrnek jelentkezhetnek. Somogyban 63 fiatal tartozik a szervezethez, s jelenleg  125 településen 85 egyesület 2650 polgárőrrel dolgozik a lakosságért. A csapat tagjai több kiemelt  nyári rendezvényen is részt vettek, legközelebb a zamárdi Strand fesztiválra készülnek: a három nap alatt - váltásban - összesen 20 polgárőr segít a rendezvénybiztosításban.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában