Labdarúgó NB III.

2024.08.18. 20:12

A Rákóczi FC Nagykanizsát is bevette

Babinszky Bence duplájával a zöld-fehérek a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának negyedik fordulójában Nagykanizsát is bevetták. A Kaposvári Rákóczi FC így sorozatban a harmadik sikerét könyvelhette el.

Klein Péter Nándor

Fotó: Szakony Attila

Két magabiztos sikert követően utazott a fordulót megelőzően hibátlan FC Nagykanizsa otthonába a veretlen Kaposvári Rákóczi FC, így egy igazi rangadó várt a felekre. Székely Tibor, a somogyiak vezetőedzője egy helyen változtatott csapatán a legutóbbi fordulóhoz képest, ugyanis Alessió Mazzonetto kapott lehetőséget Zoltán Rafael helyett.

Rákóczi FC
Egy helyen változott a Rákóczi FC kezdője
Fotó: Szakony Attila

A nagykanizsai meccset a Rákóczi FC ott kezdte, ahol a szekszárdit abbahagyta, ugyanis hat perc elteltével már megszerezte a vezetést, miután Görög Gergő végzett el gyorsan egy bedobást, melyet követően Horváth Balázs ugratta ki Babinszky Bencét, akit elhúzta a labdát a kapujából kilépő Verpecz István mellett, majd ballal a kapuba gurított (0–1). A hátrányba kerülő hazaiak átvették a meccs irányítását, azonban rengeteg pontatlanság jellemezte a játékukat, emiatt pedig nem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani, hiába birtokolták elég nagy fölényben a labdát.

A második félidőből, ugyancsak hat perc telt el, amikor a Rákóczi FC megduplázta az előnyét, ezúttal egy rögzített helyzetből. Mayer Milán jobb oldalról elvégzett szögletété követően, egy csúsztatás után került a labda Babinszky Bence elé, a támadó egy higgadt csel után megnézte, hogy üres a kapu bal oldala, s bepasszolta a második találatát (0–2). Az újabb bekapott gólra Gabala Krisztián, a nagykanizsaiak nyáron kinevezett trénere hármas cserével reagált, s pályára küldött két egykori Rákóczi támadót is, János Norbertet és Kondor Kristófot. Utóbbi előtt alakult ki a hazaiak első igazán nagy helyzete, amikor a meccs belépett az utolsó húsz percébe, azonban a csatár hét méterről fölé tekert. Előtte két perccel pedig csak Verperc Istvánon múlt, hogy a zöld-fehérek nem szerezték meg a harmadik találatukat, ugyanis egy kiugratás után nagy bravúrral védett Babinszky Bence helyzeténél.

A Rákóczi FC sorozatban harmadszor nyert

Az utolsó negyed órában a Nagykanizsa minden erejével ment előre a szépítésért, a kaposváriak azonban hősiesen védekeztek. Sőt, Babinszky Bence a 83. percben lezárhatta volna a mérkőzést, de hiába húzta el a labdát a hazaiak kapusa mellett is, a védők visszazártak, így végül szerelni tudták. Az utolsó percekben bár a kanizsaiak többször is helyzetbe kerültek, azonban Mikler Dániel lehúzta a rolót, így a kaposváriak sorozatban a harmadik bajnoki meccsüket nyerték meg. 

FC Nagykanizsa–Kaposvári Rákóczi FC 0–2 (0–1)
Nagykanizsa, Olajbányás Stadion, 420 néző. V.: Muhari G. (Király Zs., Domján D.)
FC Nagykanizsa: Verpecz – Ekker, Kovalovzsky, Szanyi, Lakatos Cs. (Török, a 71. percben) – Godzsajev-Telmán (Szabó B., az 56. percben) – Terbe, Szökrönyös D. (Kondor, az 56. percben) – Lőrincz (Gránicz, a 82. percben), Vukk, László D. (János N., az 56. percben) Vezetőedző: Gabala Krisztián.
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Görög Balogh Á., Hadaró, Pusztai – Szederkényi, A. Mazoonetto – Horváth B. (Böndi, a 92. percben), Balla (Szabó M., a 69. percben), Babinszky – Mayer M. (N. Mazzonetto, a 88. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.
Gólszerző: Babinzsky (a 6. és az 51. percben).
Sárga lap: László (az 52. percben), Lakatos Cs., (a 68. percben), Ekker (a 87. percben), illetve Görög (a 33. percben), Szederkényi (a 37. percben).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában