Jegyzet

2024.08.06. 09:50

Száguldó bőrönd

A magamfajta boomer mentalitású ember még meg sem szokta az e-rollerek áradatát az utakon, máris megjelent a láthatáron az új nyári közlekedési őrület, és attól tartok, hogy előbb-utóbb hozzánk is begyűrűzik.

Kovács Gábor László

Elektromos bőröndökön száguldoznak a turisták Japánban, és néha baleseteket okozva önállósodnak a száguldó csomagok. A japán reptereken már arra kérik az utasokat, hogy mellőzzék a maguktól guruló bőröndök használatát, míg a rendőrség a kereskedőket szólította fel a vásárlók tájékoztatására az eszköz használatának szigorú szabályairól. Japánban ugyanis az elektromos bőröndök a besorolás szerint motorizált járműnek számítanak. A japán KRESZ szerint egy ilyen bőrönd ugyanolyan besorolásba tartozik, mint egy moped, miután 13 km/órás sebességgel lehet rajta utazni. 

Számomra az utazásban is a hazatérés a lényeg

Nekem még jó az ütött-kopott régi bőrönd, nem baj, ha húzni-vonni kell, legfeljebb nem viszek magammal sok felesleges holmit, hiszen az utazásban is a hazatérés a lényeg. Ha a régi utazásaimra gondolok, az emlékeim száguldanak, nem a bőröndök. Nem ülök föl a technikai fejlődés kínálta előnyökre, hogy mindent könnyebben oldjunk meg, mert az utazás maga az élet, és az élet bizony a legtöbbünknek nem azt jelenti, hogy a könnyebbik végén kell megfogni. Ha végignézek a nekem kedves balatoni, somogyi tájakon, akkor sem bőröndön kucorogva guruló turistákat szeretnék látni, hanem a régi játszótársakat a régi tájakon. Persze tudom, az élet nem áll meg, halad, mint egy bőrönd... 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában