Fotókkal és videóval

2024.08.25. 17:30

Traktor-tusa és szépségverseny Porrogon

Több mint ötven traktor vonult fel vasárnap délelőtt Porrogon. A településen 6. alkalommal szervezték meg a Traktor találkozót, melyre idén is sok százan voltak kíváncsiak. A járművek között ötven éves traktorokkal és teljesen újakkal is találkozhattak az érdeklődők.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Róbert

A település határban gyülekeztek a kisebb és nagyobb teljesítményű traktorok, majd sorba álltak és szépen lassan elindultak a porrogi futballpálya irányába. A fűnyíró traktoroktól kezdve, a kis kerti gépeken át, egészen a szántóföldeken dolgozó hatalmas járművekig, sokféle traktor csatlakozott a felvonuláshoz. 

Porrogi traktor felvonulás
Hatodik alkalommal szervezték meg a traktoros felvonulást
Fotó: Lang Róbert

Kránicz Gábor egy ötven éves, orosz gyártmányú, kicsit megkopott festésű erőgéppel tűnt ki a tömegből. A férfi érdeklődésünkre elmondta, sok munkaóra van már a traktorban, melyet a mai napig büszkén vezet. A traktor szépségversenyre is benevezte, mert számára ez a legmutatósabb jármű. A gyékényesi Balogh Balázs sokadjára vett részt a traktor találkozón. A fiatal traktoros nem csak a felvonulásra, hanem az ügyességi versenyre is benevezett. Tavaly a második helyet szerezte meg, ezért jó eséllyel indult az idei megmérettetésen is. Varga Tibor egy Deutz Fahr márkájú traktorral képviselte munkahelyét Porrogon. A somogybükkösdi fiatal kérdésünkre elmondta, fontosnak tartotta, hogy eljöjjön a rendezvényre, mert ezáltal is népszerűsítheti a mezőgazdasági munkát.

Felvonultak a traktorok

– Ez is az egyik célja a találkozónak – emelte ki Madarász Zoltán Porrog polgármestere. – A mezőgazdaságban dolgozók elöregszenek, ezért nagyon fontos, hogy a fiataloknak az érdeklődését felkeltsük. Az ilyen jellegű rendezvények kiválóak erre. Testközelből lehet találkozni a traktorokkal és meg lehet nézni működés közben is a járműveket. Ezért találtuk ki a traktor öttusát, mely idén csak háromtusa lesz a sok jelentkező miatt – tette hozzá Madarász Zoltán.

Porrogon kevesebb mint kétszázan élnek, de a tapasztalatok szerint a találkozókra ezernél is több vendég látogat el minden évben. Az eseményen leggyengébb teljesítményű járműve egy akkumulátoros gyerektraktor, a legerősebb egy 600 lóerős gép volt.  


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában