Könyvbemutató

2 órája

120 éve dolgoznak a balatoni ügyekért

A 120 éves Balatoni Szövetség az alig egy éves Tomajon ünnepelte évfordulóját.

Koszorus Rita

Fotó: Németh Levente

A grémium, amelynek tagjai a mindenkori polgármesterek az elmúlt 12 évtized meghatározó pillanatait idézték fel az eseményen, ahol a tagság mellett a térség fontos közéleti szereplői, politikusok és megválasztott polgármesterek is részt vettek.
– Gyönyörű jubileumot ünnepelhetünk, amikor visszatekintünk erre a valóban tiszteletreméltó időszakra. A Balatoni Szövetség egy érdek és értékszövetség egyszerre, amely keretében a parti polgármesterek próbálnak tenni saját belátásuk, balatoniságuk, a térség érdekei mentén annak ügynek szolgálata mellett, hogy ennek a térségnek az épülését szolgálják – mondta Witzmann Mihály országgyűlési képviselő a fonyódi kikötőben tartott eseményen. 

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő is köszöntötte a jubileum alkalmából a Balatoni Szövetséget
Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő is köszöntötte a jubileum alkalmából a Balatoni Szövetséget Fotó: Németh Levente 

Többek között a strandminősítés rendszere is hozzájuk kötődik, ahogyan sokat tettek azért is, hogy ne csípőszúnyogok inváziójától már nem kell tartani a Balatonnál.

–  Nem mindegy, hogy milyen környezetbe érkeznek a turisták, ahogyan az sem mindegy milyen minőségűek a strandjaink. Hiszen a hozzánk érkező vendégek viszik a Balaton – remélhetőleg – jóhírét a világba – tette hozzá a honatya. 

Nehézségekkel teli évekből nem volt hiány az elmúlt 120 évben.
– A legnehezebb mindenképpen a Covid időszak volt, sosem gondoltuk volna, hogy valaha ilyen lesz az életünkben, hogy ki sem mehetünk az utcára. Persze eközben is kellett figyelni és intézni a balatoni ügyeket – mondta az ünnepi találkozón Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke.

Sajtószemlén 120 év munkája

A Tomaj fedélzetén mutatták be a Balatoni Szövetség elmúlt 120 éve alatt született újságcikkekből összeállított kötetet. A könyvbe 120 cikkrészlet került, amelyek szövetség egy-egy fontos momentumát örökítették meg.
– Egyfajta történelemkönyv ez, mert tökéletesen végig lehet követni, hogy az elmúlt 12 évtized alatt mi történt és mikben nyilvánult meg a szövetségünk. Úgy gondolom ezzel a kötettel méltó módon ünnepeljük az évfordulónkat – tette hozzá Lombár Gábor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában