Sonline.hu videó

2024.09.01. 06:53

A bárányos francia lecsó lett a befutó Balatonszárszón

Tizenhetedik alkalommal kerültek a középpontba Balatonszárszón a lecsós ételek.

Góz Lilla

Némethné Szabó Magdolna szervező elmondta: negyvennégy csapat indult a szombati főzőversenyen. A helyi és környékbeliek mellett a felvidékiek is megmutatták, hogy milyen szerintük egy finom magyaros lecsó. A résztvevők a település lecsóját is megkóstolhatták. Harmadik éve már, hogy Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke látja el a fővédnöki szerepet. Csukás Istvántól vette át, aki ezer szállal kötődött a településhez.

 A Nemzet Művésze címmel kitüntetett író anekdotái kerültek az oklevelekre. Nem volt idén sem könnyű dolga a zsűrinek. Witzmann Mihály országgyűlési képviselő köszöntőjében azt mondta, szerinte a siker titka a jó receptben rejlik. Kiemelte: a szárszóiak tizenhetedik alkalommal is kitettek magukért a finom ételek mellett remek programok, baráti hangulat várta az érdeklődőket. Végül a bárányos ratatouille, francia lecsó lett a befutó a Batata csapattól. Főszakácsuk egy helyi nyaraló tulajdonos és a korábbi években is többször állt a dobogón. Mások helyen végeztek a Vaskúti Jópofa Srácok. A bajaiak klasszikus tojásos lecsót készítettek sült szűzérmékkel. A dobogó harmadik fokára a Margaréta csapat, a siófoki nyugdíjas rendőrök állhattak fel kolbászos lecsójukkal. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában