Fotók és videó

2024.09.10. 13:30

A zsírkréta is jól jött a fogkrém mellé – rászoruló óvodásoknak készített ajándékot az E.ON

Tisztasági csomaggal és fejlesztő eszközökkel támogatja az óvodásokat az E.ON Hungária Csoport. A vállalat az idén 500, köztük 273 somogyi gyereknek segít az ajándékkal. Kedden az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházában osztották ki a piros táskába csomagolt ajándékokat.

Marosi Gábor

Mielőtt megkapták az ajándékcsomagot, Furulyás Palkó történetét is megismerhették a Léghajó Meseszínház előadásában a gyerekek. A keddi eseményen ötvennél is több óvodás örülhetett. Új  tisztasági zsákjukban fogkefe, fogkrém, zsebkendő, nedves törlőkendő, fésű került, valamint kaptak vízfestéket, színes ceruzát, gyurmát, zsírkrétát, rajzlapot és óvodai ágyneműt is.

Ajándék és műsor is várta a gyerekeket.
Ajándék és műsor is várta a gyerekeket. Fotó: Lang Róbert

– Jó látni a rengeteg mosolygós arcot, miután kibontják a csomagokat – mondta Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári központjának vezetője. – A szülők válláról egy nagy terhet le tudtunk ezzel venni. A 8500 forint értékű csomagban minden megtalálható, ami egy óvodás életben hasznos. Nagyon fontos, hogy minél korábban kialakítsuk bennük a megfelelő, egészséges életmódot, ezért is kerültek bele tisztasági eszközök a zsákokba – emelte ki Bacza Barbara.

Több településen is kapnak ajándékcsomagot a gyerekek

Óvodakezdési támogatást a kaposvári gyerekek mellett kastélyosdombói, kürtöspusztai, drávagárdonyi, somogyfajszi, rinyaszentkirályi, görgetegi, iharosi, iharosberényi és lakócsai gyerekek is kapnak. Varga Ivett, az E.ON szóvivője elmondta, az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen már nyolcadik éve segítik az óvodásokat ilyen formában. A nagyvállalat számára régóta fontos a társadalmi felelősségvállalás.

– Az iskolakezdést is segítjük már tizenhárom éve – mondta Varga Ivett. – Azóta több mint 20 ezer gyereknek és családjának tudtunk segíteni. Ennek a programnak a „kistestvére” az óvodakezdési támogatás, melyben már 4000 óvodást segítettünk. Nagyon szeretnénk, ha ezek a gyerekek egyenlő esélyekkel tudnának elindulni az első közösségi élmények felé – hangsúlyozta az E.ON szóvivője.

Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere az eseményen arról beszélt, a város minden évben támogatja a rászoruló családokat, a cigány tanulóknak ösztöndíjat biztosítanak, minden elsős kisiskolás új tolltartót kap ajándékba. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában