Természet

2024.09.01. 08:06

Az erdők világával ismerkednek az iskolások

Lezárult a jelentkezés az Iskolában az Erdő Programra: Somogyból 15 intézmény diákjai vehetnek részt az erdőpedagógiai foglalkozásokon.

Harsányi Miklós

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület

– Az Iskolában az Erdő Program népszerűségét mutatja, hogy egy nap alatt betelt a férőhelyek száma – közölte pénteken portálunknak az Agrárminisztérium (AM) sajtóirodája. – Októbertől újabb 500 intézmény 30 ezer diákja vehet részt a foglalkozásokon. Így az idén összesen 1000 iskola 60 ezer diákjához jut el a program, melynek célja, hogy hazánk legfontosabb zöldvagyonáról, az erdőről kapcsolatos ismereteket élményszerűen adják át az általános iskolásoknak. 
Az erdőpedagógusok játékosan segítik az iskolában zajló környezeti nevelést és ismeretszerzést. S az iskolások megismerik az erdők növény- és állatvilágát, a fenntartható gazdálkodást és betekintést nyerhetnek az erdőket kezelő szakemberek munkájába is. A program kiemelten fontos azért is, mert a kétmillió hektár magyar erdő az ország legfontosabb klímavédelmi zöldinfrastruktúráját jelenti. A szaktárca azt is közölte: újdonság, hogy az őszi foglalkozásokhoz gyógypedagógiai intézmények is csatlakoztak, így az oda járó gyermekek is részt vehetnek a programban. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában