815 milliós fejlesztés

2024.09.05. 15:43

Új korszak kezdődik Balatonlelle életében

Balatonlelle 815 milliós infrastrukturális fejlesztési projektje kezdődött el csütörtökön, a koncepcióban csapadékvíz-elvezetés, parkolóbővítés és zöldterületek megújulása szerepel.

Hajdú Marianna

Fotó: Németh Levente

Balatonlelle kék- és zöld infrastruktúra fejlesztésének ünnepélyes alapkőletételét tartották csütörtök délelőtt a város rendezvényparkjában. Kenéz István, Balatonlelle polgármestere az ünnepségen elmondta, hogy a 815 millió forintos projekt olyan fejlesztéseket hoz a város számára, amelyek nemcsak az itt élők, hanem a városba látogató turisták számára is érezhető változásokat hoznak majd. A csapadékvíz-elvezetés, a parkolók és a zöldterületek fejlesztése kiemelt feladat a város élhetőbbé és vonzóbbá tételére. Kiemelte, hogy a fejlesztések részeként például teljesen megújul a Honvéd utca és a Vasút utca közötti csapadékvíz-elvezető rendszer. 

Balatonlelle kék- és zöld infrastruktúra fejlesztésének ünnepélyes alapkőletételét
Balatonlelle kék- és zöld infrastruktúra fejlesztésének ünnepélyes alapkőletétele  Fotó: Németh Levente

Witzmann Mihály országgyűlési képviselő szerint a csapadékvíz-elvezetés kiemelten fontos feladat, amely nemcsak a helyiek életét könnyíti meg, hanem a turizmus fejlődését is segíti. Mint mondta, ez a projekt példaértékű Balatonlelle számára. A projekt egyik fontos eleme a zöldterületek fejlesztése. Szajcz Adrián, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke elmondta, hogy a rendezvénypark egy zöld környezetben fekvő, kellemes és modern közösségi térré alakul.

Balatonlelle parkolóit is modernizálják   

A parkolók modernizálása ugyancsak szerepel a fejlesztési tervben. Móring József Attila, a dél-dunántúli komplex fejlesztési régió kormánybiztosa kiemelte, a Napospart utcai és Hortenzia utcai parkolók bővítése elengedhetetlen forgalomszervezési szempontból, mert a nyári szezonban a környéken rengeteg autó fordul meg.

Witzmann Mihály országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, hogy a projekt szimbóluma a közösségi összefogásnak és az előremutató együttműködésnek, amely a város hosszú távú fejlődését szolgálja. Mint kiemelte egy olyan kezdeményezésről van szó, amelyben mindenki, függetlenül a politikai oldalaktól, a város fejlődéséért dolgozik. A projekt ünnepélyes alapkőletételénél egy időkapszulát is elhelyeztek. Az időkapszulába a város jelenlegi vezetői és a projekt megvalósításán dolgozó szakemberek névsorát és dokumentumokat helyeztek el, amelyek bemutatják a fejlesztés céljait és jelentőségét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában