Elszökött a tenyészbika

6 órája

Bika szökésben: megvárják, hogy megnyugodjon és előjöjjön

Továbbra sincs nyoma annak a 650 kilós tenyészbikának, mely pénteken a KÁN Egyetemi Napok első napján szökött el a karámból. Abban bízik a bika tulajdonosa, hogy magától előjön Ferdinánd a rendezvény után.

Fotóillusztráció

Fotó: Lang Róbert

Ahogy arról korábban beszámoltunk elszökött egy tenyészbika a KÁN elő napján. Egy 650 kilogrammos Angus-fajta ugyanis átugrotta a karám oldalát, és elszökött a helyszínről pénteken. Az állat tulajdonosa, Mihalecz András szombaton elmondta, hogy a rendezvény után várhatóan magától előjön majd Ferdinánd, a kalandvágyó bika.

– Vélhetően ez erdőben rejtőzködik. Ha megnyugszik majd kicsit, illetve a rendezvény körüli felhajtás is megszűnik várhatóan magától előjön majd. Amennyiben nem így lesz, akkor már nyugodt körülmények között tudjuk majd tovább keresni. Addig is kivárjuk, hogy megmutassa magát – mondta Mihalecz András.

Keresték már drónnal is a bikát

Keresték már drónnal is az állatott, mely a Kaposvári Villamossági Gyár mögötti erdőbe szökött el.

– A Ferdinánd névre keresztelt fiatal bika idén szerepelt volna élete első kiállításán – mondta el korábbi érdeklődésünkre az állat tulajdonosa. – Amikor megérkeztünk a kiállításra, akkor betereltük Ferdinándot egy karámba, viszont annak olyan alacsony volt az oldala, hogy a bika átugrotta. A Kaposvári Villamossági Gyár mögötti erdőbe szökött el. Éjjellátóval, drónnal is kerestük a 650 kilogrammos állatot. Onnét viszont elment már, legutóbb a Dombóvári úton látták többen is. Ferdinánd egy nyugodt bika, nem vad a természete, de nem szabad zaklatni. Ha engem meglát majd, akkor könnyebben be tudjuk fogni – tette hozzá Mihalecz András.

Borítóképünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában