Fejlesztés

10 órája

Elektromos seprőgépre cserélték a kézimunkát Fonyódon

Elektromos seprőgéppel tisztítják az utakat Fonyódon. Az új, 72 millió forint értékű olasz járművet csütörtökön állította munkába a fonyódi önkormányzat. A gép négy-öt ember munkáját váltja ki.

Marosi Gábor

Forrás: Németh Levente

Hidvégi József a település polgármestere elmondta, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) és az Energiaügyi Minisztérium közös pályázatán keresztül, valamint 15 millió forint önerőből jutottak hozzá a seprőgéphez.

Fotó: Németh Levente

– Egy év alatt megtérül a befektetésünk, mert a jármű négy-öt ember munkáját váltja ki – emelte ki Hidvégi József. – Az elektromos gép gyakorlatilag egy műszakot teljesíthet minden nap, mert egy feltöltéssel nyolc órát tud dolgozni. Éjszaka feltöltik az akkumulátorát, reggel pedig újra munkába állhat. A jármű nagyon csendes, akkor a zajszintje, mint egy mosógépnek. Nem szennyezi a környezetet, a javítása és fenntartása gazdaságosabb, mint a régi dízeles seprőautónknak. 

Hidvégi József hozzátette, 102 kilométernyi utat gondoznak, ami háromszor több, mint egy hasonló méretű településen. A 190 centiméter szélességben takarító gép legtöbbször a Bartók Béla, a Szent István, a József Attila és a Fő utcában, valamint  7-es úton dolgozik majd. Fonyód mellett Balatonfüred és Keszthely is gazdagodott elektromos seprőgéppel. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában