Iskola

10 órája

Írószercsomagot kaptak a fonyódi kisdiákok

Véget ért a szünidő és több mint ezer diáknak csengettek be szeptember 2-án Fonyódon. A tanévnyitókon a fiúk és a lányok ünneplő ruhájukban sorakoztak fel, hogy újult erővel vágjanak neki az új tanévnek. Voltak, akik nagy örömmel tértek vissza iskolájukba, hiszen a nyári lazítás után már alig várták, hogy barátaikkal találkozzanak az osztályban.

Koszorus Rita

Fotó: Gal Tamas - Fonyod Media

Fonyódon az önkormányzat támogatja az iskolakezdést, ez az idén sem volt másként.

Erdei Barnabás adta át a csomagoat Fotó: Gál Tamás - Fonyód Média
Erdei Barnabás adta át a csomagoat Fotó: Gál Tamás - Fonyód Média

– Az első osztályosoknak 4 ezer forint értékű írószercsomagot adunk a tanévkezdésre, ezzel is segítve a helyi családokat – mondta Erdei Barnabás, alpolgármester. A kicsik csillogó szemmel vették át az ajándékba kapott füzeteket, írószereket, amelyeket Erdei Barnabás adott át részükre az első iskolapadban töltött napon. 
A 2024/25-ös tanévet 310 általános iskolás kezdte meg a Balaton-parti városban, rajtuk kívül 122 lurkó visszatért a nyári szünetről a Fecskepart Óvoda és Bölcsődébe. A Mátyás Király Gimnáziumban 500 diáknak csengettek be néhány hete, a Bacsák György Technikumban pedig összesen 300-an ültek vissza az iskolapadba szeptembertől. 

Fotó: Gal Tamas - Fonyod Media

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában