SKIK

1 órája

Emeli a lécet az MI a vállalkozások előtt

Az MI rárúgta az ajtót a világra – hangzott el a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál működő Europe Direct Iroda pénteki rendezvényén, ahol gyakorlatias képzést igyekeztek adni a vállalkozásoknak, hogyan tudják hasznosítani a saját életükben a mesterséges intelligenciát.

Kovács Gábor László

– Az érdeklődés hatalmas, hiszen a csapból is az MI folyik – mondta Szabó Gábor kommunikációs tréner és tanácsadó. – Az emberek többségét megmozgatta a téma, főként miután olyan információk jönnek, hogy aki kimarad, az lemarad, a mesterséges intelligencia elveszi sokak munkáját, vagyis itt lesz a világvége, és az emberek nem szeretnének világvégét érthető módon. Biztos, hogy idővel beépül majd úgy, ahogy a Google-keresés vagy az okostelefonok használata. 

Az MI emeli a lécet a vállalkozások előtt, mert úgy változtatja meg a piacot, hogy ami most sok esetben humán feladatnak számít, az jövőben nem lesz az. 
– Mára elveszett az a képességünk, hogy fejben összeadjuk, összeszorozzuk a többjegyű számokat, ugyanúgy egy csomó mostani képességünk is idejétmúlttá válik, mert sok feladatot átvesz az MI – folytatta a kommunikációs tanácsadó. – Ez rossz hír azoknak, akik nem tudnak váltani, de akik képesek alkalmazkodni a megváltozott helyzethez, azoknak több ideje, kapacitása jut a minőségi, kreatív munkára. 

A hallgatóságnak azt az elvet igyekezett átadni a képzésen, hogy a ChatGPT-re és társaira érdemes úgy tekinteni, mint szuper képességű szakértőre, ami mindent tud, amit az emberiség, viszont semmit nem tud rólunk. Ezért amikor segítséget kérünk, adjunk neki elég információt magunkról, a helyzetünkről, a problémáinkról. Sokan azért ábrándulnak ki az MI-ből, mert feltesznek egy egyszerű kérdést, és buta választ kapnak rá, de lehetséges, hogy azért, mert a kérdező nem adott elég infót magáról, mondta.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában