Katasztrófavédelem

2024.09.17. 14:41

Gyorsellenőrzés: csatornák átjárhatóságát vizsgálják

A többnapos esőzés után érdemes ellenőrizni a csatornák és árkok átjárhatóságát, mivel feliszapolódhattak, a víz útjába kerülő hordalék miatt a vízáteresztő képességük jelentősen lecsökkenhet.

Harsányi Miklós

A somogyi katasztrófavédelem kedden arra hívta fel a figyelmet: az elmúlt napokban lehullott csapadék próbára tette a vízelvezető árkokat, sok helyen feliszapolódtak vagy a lombhullás után eltömődtek a falevelektől, faágaktól. Mivel az esős időszak még nem ért véget, elengedhetetlen, hogy az árkok és átereszek be tudják tölteni funkciójukat. 

Az ingatlanok gondos gazdái minden egyes vihart követően szemrevételezik az árkokat, mert tudják, ez a feladatuk. A somogyi katasztrófavédelem arra biztatja a családi házak tulajdonosait, még idejében győződjenek meg róla, hogy szükség van-e a vízelvezetők karbantartására. 

A víz útjába kerülő bármilyen akadály - többek közt a partoldal elburjánzott növényzete, szemét és az egyéb hordalék - meggátolja a víz elfolyását vagy felduzzasztja azt. S így az otthonokban is kárt tehet a víz: a házak felázhatnak, veszélybe kerülhet az állaguk. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában