Kapcsolatok

2024.09.03. 14:12

Hajóval mentek piknikezni Horvátországba az őrtilosiak

Az őrtilosiak is részt vettek a horvátországi Légrádon megszervezett Európa-piknik elnevezésű rendezvényen a hétvégén.

Marosi Gábor

A határmenti településen élők közül tizenheten, hajóval mentek el az eseményre, melynek témája a környezetvédelem és a fenntarthatóság volt. Kelei Zita Őrtilos polgármestere érdeklődésünkre elmondta, már negyedik alkalommal voltak vendégei a pikniken, melyen különféle uniós projektekről és fejlesztésekről is szó esett. Megtekintettek egy hulladékgyűjtő udvart, ahol új technológiával válogatják szét a szemetet.

– A különféle sport és kulturális programok mellett a Dráva-híd is téma volt – emelte ki Kelei Zita. Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a tervek szerint háromszintes hidat építenek a Dráva folyó fölé Légrád és Őrtilos között. Az átjárót fából építik majd meg. Az első szinten a gyalogosok és a kerékpárosok tudnak közlekedni, a másodikon horvát és magyar vendéglátó egységeket alakítanak ki, a harmadik, panoráma szinten pedig kilátós látványterasz épül. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában