Siker

2024.09.15. 20:00

Hanzel Róbert mézét is csillaggal jutalmazták

Rangos elismerést kapott Hanzel Róbert kaposmérői méhész kettő méze is a világ egyik legnagyobb és legnevesebb gasztronómiai versenyén, a Great Taste Award 2024 elnevezésű megmérettetésen a közelmúltban.

Marosi Gábor

A méhész zselici hárs- és selyemfűmézét is csillaggal ismerte el a szakmai zsűri. A versenyre a világ minden pontjáról, több kategóriában, csaknem 14 ezren neveztek. A pályázók alig 40 százaléka kapott csak csillagot, amit rendkívül szigorú szabályok mellett ítélt oda egy 500 tagú nemzetközi zsűri, akik vakon tesztelték a termékeket. 
A nemzetközi zsűri a zselici hársmézet úgy értékelte, kellemes illatú, melyet kielégítő narancsvirágos jegy követ. Az ítészek a selyemfűmézről – melyért Hanzel Róbert 300 kilométert utazott a Bács-Kiskun vármegyei Csemő településre – azt írták, finom illatú, a dohány és a füst jegyeivel. Ízre nagyon édes, meglepő rózsa és narancsvirág jegyei vannak, melyek a bírálókat a török ​​élvezetre emlékeztették. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában