Lebukott

2024.09.07. 09:00

Három bottal horgászott, fél évre el is tiltották

Tízezer forint halvédelmi bírság és a horgászattól három hónapos eltiltás járt a bűnért.

Harsányi Miklós

2458476759

Fotó: Mohammed Al-Farook

A hatóság ezzel sújtott egy  pecást, aki még augusztus 12-én a Balatonon Fonyód térségében horgászott, s az általa megtartott két ponty közül az egyiket nem vezette be a fogási naplóba. A Pest vármegyei hatóság hasonló büntetést szabott ki az egyik budapesti lakos ellen, aki augusztusban Szigliget környékén egyszerre három bottal horgászott. Mélyen a zsebébe nyúlhat az a nagykovácsi személy is, aki Ábrahámhegy térségében engedély nélkül hódolt szenvedélyének. A 65 ezer forint halvédelmi bírságon kívül féléves eltiltást kapott. 

A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. összegzéséből az is kiderült: egy keszthelyi lakos 55 ezer forint bírságot fizethet, s három hónapig nem horgászhat, mert Keszthely térségében engedély nélkül pecázott. Egy nagykanizsai illető egyszerre három bottal a Nyugati-övcsatornán horgászott: a tízezer forint halvédelmi bírságon felül három havi eltiltással is sújtotta a zalai hatóság. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában