Helyi közélet

2024.09.12. 20:26

Íme az ősz kedvenc diétás vacsorája: marhahúsos karfiolpite

Ha fogyni, méregteleníteni szeretnél vagy egyszerűen csak egészségesen étkezel, akkor a karfiol a legjobb választás: ez az egyik leghatékonyabb zsírégető zöldség. Alacsony energiatartalma mellett hihetetlenül jól eltelít. Nem kell belőle sokat enned ahhoz, hogy jóllakj. Cukorbetegek étrendjébe is kiválóan beilleszthető, hiszen alig van benne szénhidrát. Sőt, egészséges összetevői miatt a karfiol védelmet nyújthat a rákbetegségekkel szemben is.

Elképesztő lehetőségeket rejt a karfiol! Ez az egyszerű zöldség hihetetlenül sokféleképpen elkészíthető! Rosttartalma magas, szénhidrát viszont szinte nincs benne, így az egyik legjobb választás fogyókúrához! Persze nem csak diéta idején érdemes karfiolt enni, mivel nagyon finom! Aki érti a titkát, varázsolhat karfiolból! Mi most egy vadonatúj receptet mutatunk!

Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 400 g karfiol,
  • 2 tojás,
  • só,
  • 3 ek. mandulaliszt,
  • 1 ek. kókuszliszt,
  • 1/2 kk. sütőpor,
  • 4 ek. kókuszolaj,
  • 1 kis fej vöröshagyma felkockázva,
  • 300 g darált marhahús,
  • 1 babérlevél,
  • 1 kk. majoranna,
  • bors

A karfiol elkészítése

A karfiolt szedjük rózsáira és forró sós vízben főzzük egészen puhára. Szűrjük le, tegyük egy keverőtálba, várjuk meg, amíg kézmelegre hűl. A főzővizet tegyük félre. Pürésítsük el a karfiolt, adjuk hozzá a 2 tojást, 1 kávéskanál sót, a kétféle lisztet, sütőport és 3 evőkanál kókuszolajat. Dolgozzuk össze gyúrható tésztává. Ha száraznak érezzük, apránként adagoljunk hozzá a főzővízből. Az elkészült tésztából formázzunk gombócot, fóliázzuk be és tegyük a hűtőbe. 1 evőkanál kókuszolajon pároljuk üvegesre a vöröshagymát. Adjuk hozzá a darált marhahúst, babérlevelet, majorannát, borsot, 1 kávéskanál sót és pároljuk fehéredésig. A karfioltésztát felezzük el. Nyújtsuk ki kb 1/2 cm vastagra mindkét darabot. Az egyik lapot tegyük egy pitesütő vagy jénai tálba és enyhén nyomkodjuk bele. Kanalazzuk rá a megpárolt marhahúst és rendezgessük el. Fedjük be a tetejét a másik lappal, illesszük össze a szélein, a tetejét villával szurkáljuk meg, hogy a gőz távozni tudjon.

200 fokra előmelegített sütőben süssük addig, amíg a teteje pirosra sül.

 

Hozzászólások

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában